Behandling af fobi

Og hvad er så en fobi? – Vi kan have fobi overfor alverdens ting. – Fobi overfor insekter, fobi overfor hunde, katte, nåle, ja mange ting. Man kan sågar have fobi overfor visse mennesker, man simpelthen ikke kan være i stue sammen med. Ja, der er faktisk ikke grænser for, hvad man kan fobi overfor!

Der er i Klinikken kommet mennesker, der har fobi for højder, for at køre over broer, for at køre i bjergene. Og ja, det er jo også fobi for højder. – Så der er reelt ingen grænser for, hvad et menneske kan have fobi overfor. – Så ja, her ville det også være godt med en fobibehandling!

Nogle mennesker har fobi for åbne pladser, andre har for at være sammen med mange mennesker, ikke “bare” bestemte mennesker, men mange mennesker i det hele taget! Rigtig mange mennesker har social fobi, så de faktisk mere eller mindre ikke formår at komme ud af deres hjem! – For udenforstående kan de føles totalt uforståeligt, at man ikke kan komme ud sit eget hjem! – “Man kan vel bare gå ud af sin dør?”! Men det hjælper jo ikke, hvis det enkelte menneske simpelthen ikke tør af angst/fobi for at møde nye mennesker! – Så som du kan se, er der ret mange mennesker, der kunne bruge en eller anden form for fobibehandling!

Prøv at forestille dig at have fobi overfor nåle? En kvinde i min klinik havde i den grad angst overfor nåle, at bare tanken om at hun skulle have en simpel indsprøjtning ved sin læge 14 dage efter, kunne være skyld i, at hun slet ikke sov om natten!? – Lige netop denne kvinde skulle igennem en længerevarende hormonbehandling på grund af fertilitets problemer. – Og dette ville indebære rigtig mange besøg hos lægen og diverse specialister, hvor der både skulle tages mange prøver, og kvinden skulle have mange hormonindsprøjtninger! – En sådan fobi overfor nåle kan jo, som mange af de andre fobier, virke ret invaliderende! – Derfor var hun også meget modtagelig overfor min form for fobibehandling!

En del mennesker, der kommer i klinikken, tør heller ikke køre med elevator; det er jo – også – fobi for højder, som dem, der ikke tør køre over broer eller bjerge! Men alle former for fobier er jo invaliderende på den ene eller anden måde. – En kunde, der ofte kørte nede i bjergene i Italien, kunne ikke selv være chauffør. – Det turde han ganske simpelt ikke! – Han lå nede i bunden af bilen, mens en anden var chauffør! – Sikke de oplevelser et sådant menneske går glip af? – Han elskede udsigten, når han først VAR kommet frem, men han tude simpelthen ikke se ud og nyde den fantastisk smukke udsigt, der jo er, når man kører nede i bjergene i Sydeuropa!

Bor du på landet kan det jo også være ret belastende at være angst for mus! – Der kan ganske vist også være mus – og andet kryb – i byerne.- Men reelt er der jo ret mange mus på landet.

I klinikken behandles der for alle former for fobi, så det er reelt bare et spørgsmål om at få bestilt tid hurtigst muligt i stedet for at gå og døje med det. – Det ER ikke ret let at undgå – i det mindste uden for husene – at se mus og andet kryb. – Så ligefrem at gå og være angst konstant, det er da “træls”!

Så få gjort noget ved det, få bestilt en tid og kom af med din form for fobi! – Den form for fobibehandling, der gives i Klinik Velvære med Hjertet er blid og skånsom!