Hvad er bredbånd, og hvor kan man anskaffe det?

Har du overvejet at købe bredbånd? Du har sikkert hørt om begrebet i fjernsynet, i reklamerne og i aviserne. Måske er du stadig i tvivl om, hvad det egentlig er for noget? Det er svært at kunne definere bredbånd i én sætning, men fælles for alt bredbånd er, at det tilbyder meget hurtig internet. Hvem kan ikke blive irriteret over, at hjemmesiderne er længe om at komme frem på skærmen? Ud over hurtigt internet tilbyder bredbånd oftest også billig telefoni, TV og et hav af kanaler, som vises i et superskarpt billede. I denne artikel vil du kort blive guidet igennem både almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd.

bredbåndDet kan umiddelbart være svært at vurdere, hos hvem man skal bestille og tegne abonnement hos. Der er mange udbydere i Danmark, og tilmed også en masse forskellige priser. På nettet kan du se og sammenligne bredbåndspriser hos de forskellige udbydere. Prisen er naturligvis varierende alt efter hvor mange Mbit bredbånd du ønsker at købe. Hos Telia koster 2 Mbit bredbånd eksempelvis 169 kroner om måneden, mens 4 Mbit bredbånd koster 249 kroner om måneden.  Samtidig kan du længere nede på siden se, at STOFA tilbyder 112 Mbit til 399 kroner om måneden. På denne hjemmeside kan du ligeledes se om der er specielle tilbudskampagner eller hvilke pakker du kan købe i forbindelse med dit bredbånd. Siden viser sammen med de andre oplysninger også, hvornår du kan få support i både hverdagene og weekenderne. Med andre ord er denne hjemmeside rigtig god, hvis du overvejer at få bredbånd, men er i tvivl om hvilken udbyder, der kan tilbyde netop dét du står og mangler til en fair pris. Kig ind på Bred-baand.dk hvis du vil hurtigt og nemt vil have et overblik over samtlige udbydere af bredbånd i Danmark.

Leder du efter et mobilt bredbånd, er der sket en massiv vækst i antallet af de danske udbydere. De fleste – for ikke at sige alle – de danske mobilselskaber tilbyder en eller anden form for mobilt bredbånd. Mange tilbyder tilmed installation, så du kan komme godt i gang med dit bredbånd. Dette sker som regel via et USB bredbåndsmodem. Alle disse mobilselskaber har den ting til fælles, at de alle kan levere en vare, som kan dække stort set i hele Danmark, og til priser, som minder meget om almindelige bredbåndsudbydere. På flere hjemmesider er der også opstillet en liste over udbydere for mobilt bredbånd sammen med prisen. De fleste har mobilt bredbånd til salg, som både er lynhurtigt og billigt. Det absolut smarteste ved mobilt bredbånd er, at du kan bevæge dig rundt med din bærbare computer uden ledninger eller andre besværlige ting, som holder dig online på nettet. Bredbåndet sørger derfor for, at du kan gå hvorhen du vil, og samtidig være online på hjemmesider, chatrum, online aviser og så videre. Dog er der er ”men” ved mobilt bredbånd, og det er, at man ofte binder sig i et halvt år hos mobilselskaberne, og kan til tider være svære at flytte. Dette er dog meget varierende fra selskab til selskab, og det kræver blot en enkelt undersøgelse at finde ud af dette.