Effektiv pleje af din hund

Det er næppe nogen hemmelighed, at din hund skal plejes. Det er svært at forestille sig, at vi mennesker ikke plejede os selv eller vores børn – så hvorfor skulle vi ikke pleje vores kæledyr? Et kæledyr – hvad enten det er hund eller kat – bliver hurtigt en del af familien, så vi skal naturligvis gøre vores til, at de har det så godt som muligt.

Selvom der findes diverse hundesaloner, som tilbyder dyre behandlinger og forskellige klipninger af din hund, så er almindelig pleje altså noget, som du skal selv skal tage dig af. Men frygt ej, det er ikke besværligt – og det er heller ikke dyrt. I dette blogindlæg kan du finde tips til, hvordan du får udført effektiv og sund pleje af din hund.

Sådan plejer du din hund

Du kan sikkert finde mange forskellige tilgange til hundepleje, og det ene er næppe mere rigtigt end det andet. I dette blogindlæg kan du derfor finde én tilgang til pleje af hunden, og det kan du jo se som inspiration om ikke andet.

Det er altid en god ide, at vænne hunden til at få børstet pelsen. Hvis du ofte plejer hundens pels, så vil hunden få en sundere pels, der fremstår mere glansfuld og som fælder mindre. Der findes mange forskellige børster til hundepels, men jeg anbefaler altid den revolutionerende FURminator. Den er meget effektiv, skånsom og nem at bruge. Hvis du har en hund der fælder meget, så garanterer jeg, at du vil blive positivt overrasket over din FURminator.

stockvault-brown-dogies130290

Ligesom du skal gøre det til en vane at pleje hundens pels – så skal det også være en vane, at pleje hundens mund og tænder. Rigtigt mange hunde døjer med tandproblemer, og de kan nemt undgås ved effektiv tandpleje. Du kan finder egnede tandbørster til hunde – ligesom du kan finde tandpasta, der er lavet specifikt til hunden. Hvis du ikke får plejet din hunds tænder, så risikerer du problemer med tandsten eller lignende, der nemt kan føre til infektioner.

Det er vigtigt, når du plejer din hund, at hunden får en god oplevelse. Det betyder altså, at du skal give den masser af positiv feedback og godbidder imens. Så snart hunden har vænnet sig til børstning af pels og tænder, så er det ingen sag at komme igennem.