Har du husket energimærkningen?

Har du et hus der skal sælges eller går du i tanker om at skulle sælge dit hus, så er her et af de råd jeg selv ahr lært på den hårde måde. Det var dengang vi solgte vores hus for 2 år siden.

Det er vigtigt når man skal have solgt sit hus at man er inde i alle regler omkring det hele. Det er specielt vigtigt, hvis man ikke sælger sit hus gennem en ejendomsmægler. Der er mange ting man skal have styr på, specielt i forbindelse med energimærkning og tilstandsrapporter og byggerådgivning.

Jeg var ikke 100% inde i reglerne, da vi skulle sælge vores hus her for et par år siden, så jeg gik kun ud fra at man skulle have en tilstandsrapport. Vi ville sælge huset privat, så der var ingen at spørge til råds. Det lykkedes dog ikke at sælge huset, så vi gik efterfølgende til en ejendomsmægler i håb om at de kunne hjælpe med at få huset solgt. Det første vi skulle have på plads var alat alle billeder osv. skuklle tages om, da de bare var taget med vores mobiltelefoner, vi synes jo selv vores hus er så dejligt, så det regnede vi også med at en mulig køber kunne se.

Det andet var så at vi skulle have styr på alle de lovpligtige ting omkring tilstandsrapport og energimærke. Vi havde ikke fået lavet en energimærkning af vores hus, så den skulle vi have lavet først. Det var egentligt ret dyrt i forhold til hvis vi havde bestilt det hele på een gang gennem den samme leverandør.

Så mit gode råd til dig der skal sælge hus er at man skal se at få købt hele pakken med tilstandsrapport og energimærke med det sammen og på een gang. Selve energimærkningen holder i minimum 7 år, så der er rigelig med tid til at få det hele på plads.