Hjemmelavet is med ismaskine

Det kan være en dyr fornøjelse at skulle købe kvalitetsis hos den lokale købmand. En halv liter is kan hurtigt koste 50 kroner og nogle steder mere, hvis man finder kvalitets is. Det er dog nemt at komme i gang selv med at lave hjemmelavet is. Det er slet ikke så svært som man skulle tro.

Med lidt fløde, æg, sukker og vanille er man rigtig langt med at få lavet en lækker flødeis. Is tager tid at lave, det ved vi alle, der er som om at når man får lyst til is så er den lokale købmand lukket eller så har alle andre også fået den fantastiske ide at købe netop din yndlingsis – udsolgt!

Fortvivl ikke, lav den selv. Det er nemt og man kan med fordel lave en del så man har i fryseren til en dag, hvor man lige får lysten igen. Det nemmeste er at røre en ismasse og sætte den i fryseren og vente til det er frosset. Men det bedste er at bruge en ismaskine, så har du is på en halv time og det er super lækkert og cremet. Ismaskiner findes i to hovedtyper, en der fungerer som en fryser og kan selv fryse isen ned, og en anden der skal i fryseren i 24 timer først for at køle skålen ned isen skal fryse i. Den der selv kan fryse ned har altid en kompressor som er den aktive køler i denne maskine. Begge maskiner rører under indfrysningen i ismassen så den ikke krystalliserer men forbliver blid og cremet.