Ikke alt tømrerarbejde skal laves selv

Jeg mener at det var omkring sommeren 2011 hvor min bedre og jeg besluttede os for at købe et nyt hus. Vi fandt et som vi mente havde en masse potentiale og hvor prisen samtidig var rigtig. Det første projekt vi valgte at kaste os over var at renovere hele førstesalen. Vi er begge habile handyfolk og derfor gik vi også bare i gang. Et rum ad gangen er den bedste fremgangsmåde (belært af erfaring) og vi startede med stuen.

maske og brillerHer ville det første projekt være at få lavet loft til kip. Der var et mørkt træloft der gik lige over tværbjælkerne fra spærene og det skulle pilles ned. Vi vidste ikke hvad der var på den anden side, men var sikre på at der var en masse gammelt rockwool og sikkert også både mus, flagremus og en masse andre spændende sager.

Og vi tog ikke fejl. Som du kan se på billedet blev jeg nødt til at bære både maske, briller, handsker og ellers dække mig ind så godt jeg kunne. Loftet kom da også ned bid for bid, men det tog tid og var absolut ikke en sjov opgave. Undervejs fik jeg vist også savet en enkelt el-ledning eller to over. Det kan heller ikke anbefales.

Gav op undervejs

Planen var egentlig, at vi selv ville lave det hele, men vi kunne også godt se, at det gik lidt langsommere end vi havde planlagt. Derfor valgte vi at kontakte Mølager Byg som vi kendte gennem familien. Ronnie er en super dygtig tømrer og noget af det jeg sætter allermest pris på er, at han også kan finde ud af at rydde op efter sig selv. Det er en sjælden egenskab jeg ikke har oplevet hos ret mange andre håndværkere og slet ikke tømrere.

Sammen med en makker gik Ronnie i gang med at sætte en masse lægter op, isolere noget ekstra og slutteligt sætte en masse gibs plader op. Det tog vist nok 2 eller 3 fulde dage og desværre (for Ronnie og hans makker) var det super varmt i de dage. Når man så samtidig bevæger sig rundt i nogle lidt underlige stillinger og befinder sig i kippen på 1. sal, så taler vi hurtigt om mange graders varme. Der blev da også bællet vand til den store guldmedalje.

Når jeg så hvor lang tid det tog de professionelle at udføre den opgave, så er jeg glad for at jeg ikke selv kastede mig over det. Nok er hænderne skruet rigtigt på, men det var aldrig blevet lige så godt og det havde helt sikkert taget mange flere timer. Samtidig ejer vi ikke det samme udstyr og når man arbejder i højderne, så er det rart at have det rette værktøj.

Eksempelvis havde jeg ikke selv et stillads og skulle jeg havde været ude og købe det, så koster det hurtigt over 15.000 kroner og det var ikke lige det jeg havde lyst til at bruge penge på når der var et helt nyt (indkøbt) hus der skulle renoveres fra A til Z.

Slutresultatet (efter spartling og maling som vi delvist fik hjælp til og delvist gjorde selv), så blev resultatet helt fantastisk når vi selv skal sige det.