Nu er det jul igen – hvor skal pakkerne købes

Så er det ved at være den tid på året igen, tiden hvor vi samles på kryds og tværs af landet. Der skal laves alle de traditionelle ting man som familie gør. Nogle går lange ture, nogle spiller brætspil. Og nogle har tradition for at ankomme lige i sidste øjeblik inden maden bliver serveret. Fælles for det hele er at det er trygheden for familierne ved at alting er ved det gamle.

Alle ønsker sig noget forskelligt i en familie, for det meste er det en fest for børnene, mens de voksne finder hyggen i at være sammen, spise godt og se børnenes ansigtsudtryk når de pakker gaven op og glæder sig over at skulle lege sammen med familien med den nye lastbil eller barbiedukke. Der er mange traditioner i enhver familie, enten formelle traditioner som vi alle kender, det kan eksempelvis være at gå i kirke eller spise ris’ala’mande til desert. Nogle har også uformelle traditioner, som fx. at moster Oda altid komme for sent, eller har glemt halvdelen af pakkerne. Der er desværre også nogle familier i Danmark hvor traditionen er at der ikke er penge til det hele og børnene er sultne efter sådan en dag.

Der har været meget diskussion på det sidste omkring julehjælp og meget andet, min holdning er at indsatsen skal være for børnenes skyld, de skal ikke straffes fordi forældrene eksempelvis ikke kan finde ud af at få enderne til at nå sammen. Børnene er fremtiden og de skal være med til at forme traditioner for deres egne børn senere hen, det er vigtigt at vi giver gode traditioner og mindet om hygge og nærvær videre, således de kan nyde julen med deres børn. Så på den konto støtter jeg op omkring julehjælp.

Hvad så med de voksne? De voksne udmærker sig ved at hyggen for dem er at være sammen med deres familie og nyde julen på den måde, naturligvis har de også ønsker, men det meste er for børnenes skyld.

Hvor købes gaverne?

De fleste gaver købes stadig i de fysiske butikker, også på trods af at det er billigere på nettet, problemet er typisk med gaver, at der er nogle der skalbyttes, og det er lidt vanskeligt at sende dem tilbage og bytte til en størrelse større. Der bliver dog flere og flere der køber deres pakke på internettet og får dem leveret til fordøren, og derved slipper for at skulle ud i julemyldret og stå i kø med andre sure mennesker og ekspederes af en påtaget venlig ekspedient. Julen handler også om bekvemmelighed og stress, eller burde. Indtil man har fulgt sine ønskesedler til punkt og prikke og fået indkøbt alle gaverne er det konstant dårlig samvittighed over man ikke har nået det hele endnu, derfor kommer en stor del af december for mange til at føles som en dårlig måned. Mit råd er at køb pakkerne tidligt over nettet, det er nemt – dog er der lige det her med at kunne bytte varen.