Proteinpulver og din sundhed

Mange, der træner og gerne vil leve sundt og går meget op i deres sundhed, har sikkert stødt på proteinpulver i deres jagt på at blive sundere og stærkere.

Er det nødvendigt med proteinpulver? Kan man ikke bare spise et stykke kylling eller en klump tang? Det kommer helt an på, hvad du vil opnå med din træning. Hvis du blot vil leve sundt, så spis bare din kylling eller tang. Men hvis du opnå en målrettet forøgelse af din muskelmasse er det yderst fordelagtigt at bruge proteinpulver.

Få styr på dit proteinindtag

Med proteinpulveret ved du præcis, hvor meget protein du indtager. Og du kan koordinere din træning og dit proteinindtag. Så hvis du vil nå langt med din muskelopbygning, er et godt proteinpulver en god investering.

Proteinpulver har næppe den store direkte effekt på din sundhed, hvis du tænker på sundhed som dit helbred. Men du er dog sikker på at få tilstrækkeligt med protein. Men din muskelmasse sætter pris på din fokusering på proteinindtaget, så proteinpulveret kan være med til at bygge en stærk og muskuløs krop.

Proteinpulver og proteinindtag fra fødevarer

Selv om du bruger et godt proteinpulver, skal du selvfølgelig stadig sørge for at spise en god og alsidig kost med fede fedtstoffer og proteiner. Ved at spise alsidigt sikre du nemlig, at din krop for mange slags proteiner. Det er sundt! Proteiner er opbygget af aminosyrer, og forskellige proteiner har forskellig proteinsammensætning. På den måde er du sikker på, at din krop har adgang til alle de byggesten (aminosyrer), som den har brug for.

Din krop bruger proteiner til opbygning af muskelmasse, men også til masser af kroppens signalstoffer.

Er det kun for de fanatiske?

Der er mange unge, der sværger til proteinpulver – og mange ældre mennesker, der er modstandere. Og måske, at man skal prøve at se sagen fra begge sider inden, at man træffer sit endelige valg vedrørende proteinpulver, og om man synes, at det er en god investering. For ser man det fra de unges side, så synes de, at det er en nem og billig vej til protein. Og da de jo ved, at protein er det vigtigste redskab for kroppens muskler, så er de vilde med det. Men, hvad de måske overser, som de ældre måske husker på er, at man altså også kun får protein. I et normalt måltid ville man normalt få en masse vitaminer og mineraler også. Og det er altså også vigtigt! Men, hvis proteinpulver indgår som en del af en sund og varieret kost, så kan det være guld værd for ens træning.