2 gode selskabslege til din nytårsfest

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, men hvad skal der ske på selve aftenen? Skal den bare stå på hyggelig snak, skal der være noget aktivt eller måske en leg? Vi har fundet 2 sove selskabslege der ikke kræver den store forberedelse.

Margretheskål

’Margretheskål’ har huseret blandt danskerne i en række år og er for mange blevet en af favorit legene.

Legen starter med at alle deltagere skriver 7 navne på kendte personer, det kan både være virkelige og uvirkelige, på små sedler. Et navn på hver seddel. Eksempler på navne kan være: Anders And, Paven, Lars Løkke, Michael Laudrup, Julemanden osv. Det er vigtigt at der kun skrives personer som alle deltagere bør have en ide om hvem er.

Dernæst samles alle sedler i en skål og deltagerne inddeles i to lige store hold. Holdene skal ny dyste mod hinanden i at gætte flest sedler. Det første hold sender altså en person ud på gulvet. Personen skal nu trække en seddel med et navn og forklare sit hold hvem der står på sedlen uden at sige det navn der står på den. Et eksempel kan være ”Den katolske kirkes overhoved” hvis der står ’Paven’ på sedlen. Når en seddel er blevet gættet lægges den til side og en ny trækkes indtil der er gået 1 minut. Så er det det andet holds tur.

Når skålen er tømt, tælles sedlerne op. Hver seddel er 1 point værd. Derefter lægges alle sedlerne tilbage i skålen og runde 2 starter:

I runde to må man kun sige 1 ord til sit hold når man har trukket sedlen, det er ikke tilladt at mime eller nikke, man må kun sige 1 ord. Det er derfor vigtigt at det er et velvalgt ord. Hvis det for eksempel er paven man har trukket igen kan man prøve med ’katolsk’. Man har stadig et minut til at gætte så mange sedler som muligt og når skålen er tom gøres pointene op efter samme system som sidst.

I tredje runde må man ikke sige en lyd. Til gengæld må man hoppe og springe så meget man har lyst til. Alle sedler skal mimes og holdet har igen 1 minut til at gætte så mange sedler som muligt inden der byttes med det andet hold.

Når skålen er tom gøres alle point op. Og det hold der har flest point samlet vinder.

Tegne-gætte-leg

Til denne leg skal bruges meget papir. Legen egner sig bedst med 6-10 deltagere, så hvis man er flere kan man med fordel dele sig op i to grupper.

Hver deltager udstyres med en blyant og lige så mange små sedler som der er deltagere. Når det er på plads, skriver alle deltagere en lille sætning på en seddel. For eksempel ”Raketten satte ild til huset”.

Derefter sender alle deltagere sedlen videre til personen til højre. Denne tager en ny seddel og tegner sætningen, det har man 45 sekunder til.

Efter de 45 sekunder sender alle deltagere begge sedler videre til højre. Det er vigtigt at det er tegningen der ligger øverst så modtageren ikke kan læse sætningen. Nu skal alle prøve at gætte hvad sætningen er ud fra tegningen. Sætningen skrives på en ny seddel og bunken sendes videre. Deltagerne har nu 45 sekunder til at tegne den nye sætning osv.

Til sidst ender hver deltager med at sidde med sin egen sætning og alle deltagerenes fortolkninger.

Det giver altid et godt grin at fremlægge udviklingen for de andre deltagere.