Skal jeg vælge Umbraco til min hjemmeside?

Det korte svar på dette er: Ja, så absolut – men det er lidt mere nuanceret end som så. Læs med her i artiklen, så skal jeg forklare hvorfor du skal bruge Umbraco til din hjemmeside.

Når man skal bygge en hjemmeside skal man altid sørge for at få den lavet i et CMS som bruges af mange. Hvis din webudvikler siger at han vil kode den fra bunden skal du hurtigt takke nej og komme videre – hvis du skal bruge en helt almindelig hjemmeside.

Selvom man i andre brancher ser på det her med at man bygger noget fra bunden som værende en god ting er det det absolut ikke indenfor hjemmesider.

Hvad er et CMS?

Et CMS står for Content Management System og er et system til at bygge hjemmesider med og vedligeholde det indhold man har på sin hjemmeside.

Fordelen ved at bruge et CMS er at man kan fokusere på at skrive sit indhold på sin hjemmeside og ikke fokusere på at skrive programmeringskoder til at få sin side til at fungere. Man fokuserer således på de ting, der er vigtige.

Der er mange af disse og et af disse er Umbraco.

Hvorfor Umbraco?

Umbraco er et af mange forskellige typer CMS en af de andre store konkurrenter til Umbraco er WordPress – et af de mest populære CMS der findes.

Umbraco har mange fordele også over WordPress. Noget af det har med den historie som ligger bag ved begge systemer. WordPress er født som et blogsystem og det er det perfekt til. Det er måske det bedste blogging system i hele verden.

WordPress har generelt set den ulempe at det er verdens største og rent sikkerhedsmæssigt er det hullet som en si. Det er måske ikke lige det du tænker på som det første når du skal have en hjemmeside, men det burde du.

Umbraco har ikke sikkerhedshuller på samme måde, det er meget mere sikkert og det er meget sjældent hackere vælger at gå efter Umbraco, mens WordPresshjemmesider hackes hver dag. Der er flere eksempler hvor mindre virksomheder (enkeltmandsvirksomheder) bliver forsøgt hacket hundredvis af gange hver dag.

Her kommer lige 5 hurtige fordele ved Umbraco.

  1. Umbraco er Open source – det betyder at det er gratis at bruge. Det eneste der betales for er udvikling, hosting. Selve platformen er gratis.
  2. Umbraco er født til flere sprog. Helt fra starten af er Umbraco bygget til at understøtte hjemmesider på flere sprog. Det virker helt banalt, men det er WordPress fx. ikke.
  3. Umbraco kan tilpasses 100% – man kan bygge nøjagtigt det man vil med Umbraco, der er ingen begrænsninger. Dette er specielt noget som web designere er helt vild med.
  4. Umbraco er født med medlemmer. Hvis du nu eller i fremtiden skal have en kundeportal, så er Umbraco født til dette. Det er indbygget fra starten af at man kan have medlemmer der kan logge ind og se sine egne ting på hjemmesiden.
  5. Umbraco er hurtigt – meget hurtigt. Umbraco er optimeret fra starten til at køre meget hurtigt. Det betyder at du nemt får indlæsningshastigheder på under et sekund.

Hvis du vil vide mere omkring Umbraco og hvordan du får det bedste ud af din nye hjemmeside, så tag fat i dit lokale webbureau og hør omkring mulighederne. Hvis ikke dit lokale webbureau har kompetencerne, så kontakt greenweb.dk i Aalborg.