Som bådejer skal du kende reglerne

bådforsikring

Som bådejer er der flere, du skal kende for ikke at komme på kant med loven. Og husk, det er i sidste ende for din egen skyld, at reglerne er lavet! Lad os se nærmere på, hvilke lovpligtige regler, der skal være opfyldt, når du stikker til søs.

Der er desværre mange bådejere, som enten ikke kender til reglerne, eller ikke ønsker at efterkomme dem. Det kan både blive dyrt i tabt menneskeliv samt tab af adskillige tusinde kroner i tilfælde af ulykke.

Sagen er den, at hvis ikke du har tegnet en ansvarsforsikring på din båd, er der ingen forsikring, der dækker. Gør du skade på andres ting eller forårsager du personskade, så er det at betale af egen lomme, og det kan blive ganske dyrt!

Læs om reglerne på Redningsvest-nu.dk

Det er dit ansvar som bådejer at sætte dig ind i de mange regler. Heldigvis kan du på hjemmesider som Redningsvest-nu.dk finde udførlige guides omkring nogle af de vigtigste regler og love.

Er du i tvivl, bør du kontakte dit forsikringsselskab, som kan rådgive dig om valg af den rette bådforsikring. Hvis du udvider bådforsikringen, vil den også dække skader på din egen båd, men det kan forsikringen fortælle meget mere om.

Som du kan læse på Redningsvest-nu.dk findes der flere typer af redningsveste. Herunder fastveste og oppustelige redningsveste. Det er ikke et lovkrav, at redningsvestene bæres under sejlads – de skal blot forefindes på fartøjet.

Hvert år omkommer rigtige mange sejlere, fordi de ganske enkelt ikke bar redningsvest, så det er altså for din egen skyld, at loven er blevet lavet. Læs mere.