Udnyt de høje guldpriser

Hvis man sammenligner tidens guldpriser med de guldpriser som man så for bare 5 år siden, så er der sket noget af en stigning. Hvem havde troet, at ens gamle smykker som guldsmykker og sølvsmykker ville blive mangedoblet i værdi? De stigende guldpriser har medført, at stort set alle guldsmede reklamerer med guld købes, eller sælg guld og tjen mange penge. Rigtig mange mennesker har fået ryddet godt op i smykkeskrinene og fået lavet guld til penge. Guldpriser

En del mennesker har tidligere sikkert ikke tænkt over, hvor mange guldsmykker de har liggende, som aldrig bliver brugt. Man har måske købt et smykke, som ikke er moderne mere, eller man har arvet nogle smykker, som man ikke nænner at skille sig af med.

Problemet er tit, at når man arver noget, så har det en vis affektionsværdi. Det er klart, at det kan være svært at skille sig af med guldsmykker, som man har arvet fra sin bedstemor eller andre personer, som har stået én nær.

Omvendt igen så skal bare tænke på, om det alligevel kan betale sig at beholde dem. Bruger man smykkerne, skal man naturligvis ikke skille sig af med dem. Men ligger de bare i en skuffe og samler støv, så bør man nok overveje at sælge dem. Særligt når man kigger på de høje guldpriser, som man ser i dag.

Priserne på guld bliver højst sandsynligt ikke ved med at være så høje, så man bør bestemt overveje det. Det, som man også skal tænke på er, at smykker som man har arvet har måske stor affektionsværdi for dig, men hvad med dine arvinge. Hvis dine arvinge ikke har kendt din eks. bedstemor, har det sikkert ikke den samme affektionsværdi for dem. Og derfor foreligger chancen, at dine arvinge selv vil sælge smykkerne en gang.

Én ting er sikker, og det er, at jeg blev positivt overrasket, da jeg solgte mit guld. Vel vidste jeg, at guldpriserne er i top, men jeg havde ikke regnet med at få 12.300 kr. for en håndfuld smykker! Mange af smykkerne havde jeg købt på vores rejser i østen, så det er minimalt, hvad jeg har givet for dem.

Jeg havde købt dem for mange år siden, og nu hvor jeg er blevet ældre, er jeg ikke så vild med store tunge guldsmykker. De fleste af smykkerne var 14 karat, men der var også nogle enkelte på 18 og 24 karat, så de gav en høj pris pr. gram.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle sælge mine guldsmykker, men det er tåbeligt at gemme dem, når man ved, at man aldrig kommer til at bruge dem igen. Sidste gang jeg brugte et af smykkerne var tilbage i 2002 til min søns konfirmation. 2002 det er altså 10 år siden, og siden da har de bare ligget og samlet støv.

Vil du vide mere og dagens guldpriser, og se hvor meget dit guld er værd, så kig ind på Guld.dk her: http://www.guld.dk/guldpriser