Vanilleis med chokolade – hjemmelavet is

Der er mange klassiske deserter som er helt fantastiske. Nogle er dem er avancerede som Creme Brûlee og kræver næsten en hel kokkeuddannelse for at lave. Nogle er meget mere simple som eksempelvis Polenta. Nogle deserter er varme og nogle er kolde. Fælles for dem er at vi alle elsker deserter. Det er den lille overraskelse efter det gode måltid, hvor vi kan mæske os i lidt sødt.

Den enkleste desert, hvis man kan kalde den det. Er en Polenta, det er vand og majsmel der er kogt sammen, det sætter sig så til en fast masse som kan skæres ud og spises som tilbehør til hovedret, eller med youghurt som en desert. Det er måske ikke lige det de fleste af os forbinder med en desert, men der er mange steder hvor dette er en stor delikatesse og en klassisk ret. Eksempelvis Italien har denne ret et stort fodfæste, traditionelt set er mange af de retter vi ser fra Italien bondekost og fra dengang Italien var et fattigt land.

En anden desert som vi mere kan forholde os til er den klassiske vanilleis. Vanilleis er måske den mest enkle form for isdesert man kan forestille sig og kan varieres i det uendelige. Man kan spise den som den er, eller man kan få den med pandekager, i kræmmerhus, på en banan eller blande mange forskellige typer af ingredienser i den for at gøre den til en lækker mundfuld, hver gang. En klassiker er at lave vanilleis med cholokade, man kan selv bestemme hvilken type chokolade der skal i, men Toms guldbarre eller toblerone plejer at være et hit.

Er man meget avanceret så putter man chokoladen i nå man laver sin hjemmelavede is, ellers er det nemt – også med købeis – at tø isen en smule op, hakke chokoladen og blande det hele sammen. Dette kan nemt gøres i en foodprocessor, hvor den kan hakke og lave det hele til softice på få sekunder.