Farvel til fedmen

Flæskesteg med masser af kartofler, tyk brun sovs og gerne et ordentligt klask mayonnaise over kartoflerne. Fire tykke skiver franskbrød med tandsmør og et ordentlig lag Nutella på. Eller en liter cola med en pose Taffelchips. Det var engang nogle af mine absolutte favoritspiser, og det var noget, jeg spiste op til flere gange ugentligt.

Nu var det jo ikke sådan, at mine spisevaner gik hen over hovedet på mig – eller undlod at sætte sine spor på min krop. Jeg er jo 180 cm høj, og jeg vejede dengang omkring en 157-158 kilo. Det var nok ikke for meget at sige, at jeg var fed. Men jeg nød jo min mad, og jeg troede, at jeg havde det godt.

Lægebesøg ændrede mit liv

Jeg var ved lægen, fordi jeg havde fået en gevaldig byld på ryggen, og det var faktisk første gang i 15 år, jeg var ved læge. Han tog sig kærligt af bylden, som i øvrigt væltede sovs ud i enorme mængder og fyldte konsulationen med en grusom stank. Da han var færdig med bylden, sagde han til mig, at han ville lægge et par sting, og at det vel ikke betød så meget, om jeg fik ar? For som han sagde: Du lever alligevel ikke så mange år endnu, når du er så overvægtig.

Det er klart, at jeg lige måtte høre lidt mere o, hvad den kødsnedker mente med det. Og det fik jeg så at høre – i den grad.

Kostomlægning, kostplan og træning

De tre ord blev det nye mantra i mit liv. Jeg startede hårdt ud med at tabe 10 kilo, men dem tog jeg på igen, så noget andet skulle der til. Og så var det, at lægen, som nu var blevet min nye forbundsfælle, anbefalede mig at tage kontakt til Per Nielsen, der iflg. lægen skulle være den bedste til at hjælpe mig til et varigt vægttab. Det gjorde jeg så, og det var sgu en morderligt flink fyr ham Per. Altså lige indtil jeg skulle holdes i ørerne med mit program, for så var han hård – men på en rigtig god måde, der gjorde, at jeg holdt fast.
Det er så omkring halvander år siden, jeg startede med det træningsprogram til vægttab, som Per Nielsen lagde. Jeg kan også sige det på en anden måde: Det er 61 kilo siden! Jep – du læste rigtigt. Jeg har tabt 61 kilo takket være hans kost plan og træning. Og jeg kommer ALDRIG tilbage til den overvægt, for nu er jeg helt hooked på at træne og spise sundt. Og jeg har fået en lækker kæreste. Så farvel til overvægt for altid!