ADHD hjælpemidler

ADHD og specielle stole

Dit barn har fået en diagnose: ADHD! Det er et chok. Det er bekymrende. Du bliver bange. Hvad skal der ske med dit barn. Det er helt forståeligt. De færreste af os ved, hvad ADHD i virkeligheden er. Vi ved bare, at ”ADHD” ofte bliver brugt som en etikette, der sættes på børn, der er hyperaktive. Og så kommer alle spørgsmålene væltende: Er mit barn hyperaktivt? Hvad betyder det at være hyperaktivt? Lider mit barn? Hvad kan jeg gøre, for at mit barn ikke kommer til at lide? Og ikke bliver stigmatiseret fremover?
Og mange flere spørgsmål melder sig: Medicinering? Behandling? Udelukkelse versus inkludering i klassen?

Hvad hjælper?

Det er umuligt at svare på alle spørgsmålene, der kommer. Men et spørgsmål, som jeg vil forsøge at hjælpe dig med, at få svar på, er, hvad du kan gøre, for at dit barn har det godt.

En af de ting, du kan gøre, er at anskaffe en ADHD stol: https://ergoforma.dk/produkt-kategori/adhd-stole! Det er et simpelt hjælpemiddel i dit barns hverdag.

En ADHD stol er i virkeligheden en slags vippestol, som bevirker, at barnet, når det sidder på den, bliver tvunget til at bruge begge hjernehalvdele.

Sagt med andre ord: Den del af barnets hjernehalvdel, som ikke er så aktiv, og som derfor fremkalder hyperaktiviteten, bliver aktiveret. Det betyder igen, at der bliver produceret hormoner i dit barns krop, som fremkalder ro – og dermed også større koncentration. Læs mere om det her.

Det er ikke noget, jeg påstår. Det er videnskabeligt bevist. Det samme resultat kan opnås, hvis du fx sætter dit barn til at male og samtidigt lytte til e-bøger. Det er den samme mekanisme i hjernen, der sætter ind.

Nem at transportere

Grunden til, at jeg dog anbefaler en ADHD stol, er, at den er nem at transportere. Og det betyder, at du kan tage den med, når du kører dit barn i skole. Du kan forlange, at lærerne sørger for, at dit barn bruger ADHD stolen i alle undervisningstimerne. Du vil dermed være med til at sikre, at dit barn ikke kommer bagud i skolen.

Samtidigt vil du også kunne tage ADHD stolen med dig hjem efter skoletid. Den er ikke tung at bære på, og du vil dermed også kunne sikre, at dit barn faktisk får læst sine lektier. Du behøver ikke at være hende den sure – eller ham den sure – der bare skælder ud. Du vil kunne se, at dit barn faktisk er ihærdigt.

At der så måske er nogle problemer med at forstå logikken i tysk grammatik, er en helt anden sag. Men det kan også løses. Med tålmodighed, kærlighed og lidt insisteren på, at terperi ikke altid er dårligt.

En god skolegang

Det vigtigste her er: sørg for, at dit barn får en god skolegang. Giv det en ADHD stol, hvis skolen ikke selv har ADHD stole til rådighed. Brug kræfterne, du har på at transportere den. Du bliver glad, når du ser, at dit barn vokser sig op, og kan klare mange flere opgaver, end du havde troet. Investeringen? Intet i forhold til, hvad du og dit barn får ud af den.