Lær din hund tidligt

Alle hunde skal trænes

Hunde er slikne. De elsker søde sager. Måske ikke just den søde lakrids, som du selv elsker højt. Men de kan faktisk godt lide søde sager. Du ved godt, at det ikke er sundt for din hund at give den søde sager. Så hvorfor gør du det? Der findes så mange andre ting, du kan give den som belønning, når den har gjort noget godt, eller fortjener, at du forkæler den, bare fordi den er kærlig.

Ikke medfødt

Hunde har dog ikke et medfødt instinkt for søde eller sure sager. Naturligvis kan den smage, ligesom du kan. Hunde har dog et instinkt for sult, som skal tilfredsstilles. Ligesom du og jeg har. Vi spiser, hvis vi er sultne. Vores krop fortæller os, at vi skal have nogle kalorier, som vi kan omsætte til energi. Det samme gælder en hund. Men den kan ikke altid finde mad. Ofte har vi jo vores hunde under kontrol. Det kan være, at den lever udenfor i haven og har et hundehus, som den kan bo i, når vejret er dårligt eller meget koldt. Det kan også være, at den bor inde i din bolig. Men den har ikke adgang til mad. Og det kan faktisk bevirke, at den kan blive aggressiv, når tiden til dens måltid kommer. En aggressiv kan være farlig. Og det vil alle jo helst undgå. Men det sker, at vi hører om hunde, der har bidt et familiemedlem, fordi det kom lidt for tæt på madskålen. Det sker ofte for børn, at de kommer til skade på den måde. Og det er meget trist. Det kan føre til aflivning af hunden, fordi den anses for at være aggressiv. Den var bare meget sulten. Det havde jo været en kold og fugtig dag udenfor i haven. Og når kulde og fugt sætter ind, så bliver vi sultne. Det kender du fra dig selv.

Det er dit ansvar som hundeejer

Så jeg vil sige til dig, at som hundeejer har du et ansvar for at sørge for, at din hund aldrig opfører sig aggressivt. Det betyder ikke, at hunden skal have adgang til foder hele døgnet rundt. Det vil den ikke kunne håndtere. Den vil bare æde og æde og forspise sig – med opkastning, diarre eller forstoppelse til følge. Og det skal hunden ikke udsættes for. En hund har nemlig ingen grænser, når det handler om mad. Den har grænser, når det handler om, hvad den må eller ikke må. Og de grænser skal du sætte.

Træning og opdragelse

Derfor er det meget vigtigt, at du tager til hundetræning med din hund – du kan også online lære at træne hund: https://onlinehund.dk/. Helst sammen med den. Men der er muligheder, hvor du kan sende din hund i træning uden, at du behøver at være til stede under træningen. Det er måske ikke den ideelle løsning for jer, fordi hunden skal lige lære at kommunikere med dig, og du skal lære at kommunikere med den, inden resultaterne af hundetræningen viser sig. Har du mulighed for at deltage i hundetræningen sammen med din hund, vil resultaterne komme lidt hurtigere – og du vil fremover kunne styre din hund. Også selv om den er sulten, glubsk og måske bliver irriteret over den lille, der hele tiden forstyrrer den under måltidet.