Bedste låsesmed i København

Det her er bare så dumt. Jeg står foran min dør og finder ud af, at jeg har smækket mig selv ude. For første gang i mit liv. Det føles ikke rart. Næsten som at blive moppet af sig selv. Jeg skal jo til at finde en låsesmed i København. Og jeg har ingen ide om, hvad det skal, eller bør koste. Og jeg har heller ikke min mobil telefon med mig. Den er nemlig også blevet smækket inde. Jeg kom hurtigt ud ad døren. Det må jeg sige.  Jeg må indrømme, at det var en uheldig måde at få sin introduktion til låsesmede i København på. Jeg måtte jo ind til naboen for at spørge ham, om han kender en låsesmed.

Gammel gnavpot

Nu er min nabo en ældre – lidt sur – mand. Han kiggede på mig og sagde, at det gjorde han ikke. Han tilføjede også en kommentar om, at unge mennesker er blevet så uansvarlige, at de bare tillader sig at glemme nøgler og den slags.

Jeg hørte godt den kommentar, men valgte ikke at sige noget. Jeg kunne ellers godt have sagt en masse om tvære gamle mænd. Så da han havde smækket sin dør, ringede jeg på den igen. Han lukkede op. Jeg spurgte ham, om jeg måtte låne hans telefon. Jeg har jo glemt min egen. Så vil jeg selv ringe efter en låsesmed. Han kiggede på mig som om jeg var en ufo. ”Det er ved Gud, at du ikke må. Skal jeg betale for din glemsomhed via min telefonregning?”

Sikke et svar at få

Godt nok, et lidt chokerende svar at få på en simpel forespørgsel. Men jeg er ikke bleg. Jeg fortalte ham, at jeg nok skal betale min del af hans kommende telefonregning. Jeg har bare brug for at låne telefonen, så jeg kan komme ind til mig selv på et eller andet tidspunkt.

”Hvordan kan jeg vide at du ringer til en låsesmed i København, og ikke til en eller anden kæreste, du har i den anden ende af verden?” Jeg var ved at gå i panik. ”Du, vi sætter bare medhør på, så kan du høre hvad jeg siger til låsesmeden, ikke?”

Tvære mænd

Godt nok ikke nemt at håndtere tvære mænd. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på noget, jeg ved om ham. Han blev enkemand for nogle måneder siden. Måske er det derfor han er så sur. Skjuler sin sorg bag en lidt aggressiv gammelmandsholdning til livet og til os, der er yngre. Og som har kærester.

Genialt god låsesmed

Jeg skruede mit søde smil på. Fortalte ham, at han gerne må komme forbi til en kop kaffe og en snak, onsdag eftermiddag, hvor jeg ikke er i skole. Vi er jo næsten naboer.
Han kiggede mistænksomt på mig. Men han fandt telefonbogen frem. Bladrede i den. Ringede til en af de mange låsesmede i København og gav navn og adresse. Det var heldigvis en genialt god låsesmed: Den Cyklende Låsesmed i København.

Den efterfølgende onsdag bankede han så på min dør. Han stod der med en buket blomster i hånden. Mindede mig om, at jeg havde sagt at han gerne måtte komme forbi.
Hvordan tackler man den?