Ferie med dykning

Dykning i Egypten

Her i efterårsferien var I en tur i Ægypten. Det var skønt. Nede ved Rødehavet. Du og din familie fik sol. I fik slappet af. I fik en masse ny energi. Lige det, der er brug for, inden vinteren for alvor kommer – og hvor hverdagen bliver sur og kedelig – lige indtil jul!
Du fik også brug for dit dykkercertifikat (PADI). Det var virkelig heldigt, at din partner havde haft omtanke nok til at pakke det sammen med pas og flybilletterne. Du var nemlig ikke klar over, at I skulle ned til Rødehavet. Det var din partner, der havde bestilt rejsen.

Egypten

Du vidste kun, at I skulle til Ægypten. Og du var heller ikke klar over, at der er mulighed for at dykke dernede. Du troede sådan set, at det bare skulle være sådan en badeferie, hvor I skulle opholde jer på et eller andet luksuriøst resort i en uge.
Men da du så, at der var mulighed for at komme ud og dykke, blev du ellevild. Du bandede dog over, ikke at have taget dit dykkercertifikat med dig. Heldigvis havde din partner jo sørget for det.

Har selv våddragt men…

Du fik derfor købt et par dykkerbriller, et par finner og et undervandskamera. Du kunne leje en våddragt hos bureauet, der organiserede dykkerturene ud til koralrevet – selvom du hjemme har flere neopren våddragter.

Det blev en udgift, du ikke havde regnet med. Men den udgift var virkeligt pengene værd. Du har i dag de bedste billeder og minder fra jeres tur til Ægypten. Og ja, det er kun lige for få dage siden, at I kom hjem.

Men du er helt opslugt af at planlægge den næste rejse. Der skal være mulighed for at kunne dykke – også der. Lige gyldigt hvor det skal være henne.

Du er nemlig totalt vild med at dykke. Det var da også grunden til, at du besluttede at tage det dykkercertifikat her sidste forår. Det er godt nok ikke det helt store dykkercertifikat, du har – du må fx ikke dykke alene. Men du kan godt dykke helt ned til 12 meters dybde. Og det er rigeligt. Der er mange gode oplevelser at få – bare på 3 meters dybde.

Det rigtige dykkerkursus

Du kan godt huske, at du sad og ledte efter dykkerkurser i lang tid, inden du endelig fandt det kursus, som kunne give dig dykkercertifikatet. Du var bare ikke klar over, at du kan bygge videre på det certifikat, du fik. Det fandt du ud af undervejs. Du overvejer da også at tage endnu et kursus, så du kan få et dykkercertifikat som redningsdykker. Det er noget, du skal bestemme en gang efter jul. Der er tid endnu.

Nu skal du bare til at printe nogle af de flotte undervandsfotos ud. De skal bruges i en artikel, du har lovet at skrive for dykkerklubbens medlemsblad. Den skal handle om, hvordan det er at dykke nede i Rødehavet.

Egentlig gider du ikke at skrive alle de formelle ting om, hvordan dykning i Ægypten sker. Sådan noget med at dykkercertifikatet skal være internationalt godkendt, eller, at du skal huske at fortælle en pårørende, hvornår og hvor du dykker dernede.