Leje af et sommerhus

sommerhus ved juletid

Alle taler om, at vi har færre penge imellem hænderne. Inflationen stiger. Priserne stiger. Lønningerne stiger ikke! Men et eller andet sted, så må der være mange mennesker, der stadig har penge imellem hænderne. Og de bruger dem åbenbart på det, som vi andre også gerne vil: De tager på sommerhusferie her i julen 2022.

Ledige huse

Det er noget, du helt sikkert har konstateret, hvis du også har ledt efter et sommerhus til leje. Du har helt sikkert oplevet, at du ikke kan finde et sommerhus i den periode, du havde tænkt dig, at I skulle på sommerhusferie. Og du har ikke helt fået koordineret det med resten af familien, så du eventuelt kunne booke et sommerhus til nytår.
Folk har altså penge nok til at kunne tage på sommerhusferie her til jul. Om ganske få uger faktisk. Det er helt vildt. Men laver du en søgning på sommerhuse til leje på Fyn, så vil du ikke kunne finde et eneste ledigt her til december.

Og hvorfor skal alle så på sommerhusferie i december? Jo, det skal de, fordi dels, vil de gerne holde jul med den nærmeste familie, dels, skal julen holdes under beskedne forhold. Det skal ikke længere være en dyr udenlandsrejse til fx Vietnam eller Spanien, der kendetegner folks juleferie. Det er som om, at alle har indset, at vi skal skrue ned for forbrug og krav til hinanden.

Holde jul i Danmark i sommerhus

Så, alle dem, der plejede at tage på dyre juleferier har besluttet, at de hellere vil holde jul i Danmark. De vil dog ikke gå glip af kunne holde ferie: De lejer et sommerhus, så de kan komme væk fra deres bopæl – og bo under måske lidt mere primitive forhold. Det kan også godt være, at de gerne vil på sommerhusferie, fordi de ved, at i et sommerhus vil de kunne være tættere sammen – som familie – simpelthen fordi, der er mindre plads i det. Og fordi sommerhuse sædvanligvis bare indbyder til, at alle opholder sig i de samme rum. Ikke noget med at sætte sig ind på sit værelse eller på hjemmekontoret.

Dette er nok også en af grundene til, at du ikke kan opdrive et sommerhus her til jul. Du ville gerne – men du er for sent ude. Desværre. Der er rift om sommerhusene – også i julen. Især i år, hvor alle gerne vil spare på deres penge.

Giv ikke op

Du skal dog ikke give op på forhånd. Der er stadigvæk nogle uger til jul. Du kunne eventuelt lave det til en rutine, at du hver eftermiddag foretager en lille hurtig søgning på nettet. Du skriver bare sommerhuse til leje og så datoen for ankomst i det – i din browsers søgefelt. Jeg er sikker på, at du finder et sommerhus. Der er mennesker, der må aflyse deres sommerhusferie af en eller anden grund. Og det kan komme dig og din familie til gode. Det handler bare om, at I måske er lidt mere fleksible mht. hvor og hvornår I helt nøjagtigt tager afsted på jeres sommerhusferie her i julen.