Flere seniorer er aktive på datingmarkedet

Hvad vil det egentlig sige at være senior? Inden man selv når alderen, hvor man kan kalde sig for det, er der mange der tænker, at det er noget med pension, banko og rollator. Og det kan da også være en del af sandheden – men det er langt fra den hele.

For der er masser af værdi og glæde i den sidste del af et menneskes liv, særligt for dem, som er fysisk friske og har økonomien i orden. Her kan tiden som senior, der ofte involverer et brud med arbejdsmarkedet og mere tid til en selv, faktisk udgøre en helt vidunderlig mulighed for at udforske verden.

Seniorer griber verden

Og der ses da også en tydelig tendens til, at flere og flere seniorer griber de mange muligheder, som der findes til dem. Det kan være alt muligt; kulturelle arrangementer, foredrag, frivilligt arbejde og rejser.

Dette betyder også, at der i stigende grad er kommet et marked for tilbud til seniorer. Nu må de ikke nøjes med at forsøge at passe ind med de yngre generationer, men har deres helt egne platforme, væresteder og aktiviteter. Og det har også haft indvirkning på senior dating.

Langt flere tilbud inden for senior dating

Dating for seniorer har nemlig inden for den seneste tid vokset sig stort. Faktisk så stort, at der nu findes et væld af forskellige hjemmesider, der henvender sig specifikt til seniorer, der er interesserede i at date andre på samme alder.

Disse hjemmesider er selvfølgelig tilpasset helt specifikt til de ældre og deres ønsker og præferencer. For eksempel er designet på hjemmesiderne lavet nemt og overskueligt, og der er aldersgrænser som gør, at yngre mennesker ikke kan oprette profiler. På den måde er senior dating blevet nemmere end nogensinde før.

Seniorer behøver også kærlighed

En af de mest misforståede ting, som mange yngre mennesker tror om seniorer, er, at de ikke har samme behov for kærlighed og intimitet, som de unge har. det er selvfølgelig helt forkert – for alle mennesker har brug for nærhed om omsorg, uanset alder.

Og kærlighed og sex er bestemt ikke noget, der behøver at blive bandlyst, bare fordi man bliver lidt ældre og kroppen måske ikke længere er, hvad den har været. Tværtimod er tiden som pensionist netop en mulighed for at bruge masser af tid sammen med en partner og nyde vedkommende endnu mere.

Senior dating virker

De nuværende seniorer i Danmark kommer fra en generation, som har oplevet internettet vinde frem relativt sent i deres liv. Derfor kunne man godt være skeptisk over for, om de overhovedet er åbne for at bruge dette hjælpemiddel til at sætte gang i deres dating liv.

Men det virker til, at rigtig mange ældre både er nysgerrige og åbne. Der er i hvert fald et stigende antal, som opretter profiler på hjemmesiderne og er aktive derinde. Man ser da også flere og flere eksempler på, at seniorer finder hinanden gennem online dating og danner par.