Hvem kan hastighedsoptimere WordPress?

Det er ikke så længe siden, den virksomhed jeg arbejder i, fik ny hjemmeside. Egentlig er der ikke rigtig nogen i firmaet, der er sådan rigtigt ansvarlige for den, så efter den var lavet, skete der ikke så meget med den. Den blev bygget i WordPress, og det er jo et rigtig godt system. Men for ikke så længe siden blev jeg så udpeget til at være ansvarlig for hjemmesiden, og da jeg er en grundig sjæl, begyndte jeg at tjekke og undersøge alt muligt. Jeg lærte, at hastigheden på hjemmesiden er meget vigtigt for SEO.

Eksperter er der nok af

Hele baggrunden er faktisk ganske naturlig. Jo hurtigere en hjemmeside svarer – jo bedre en oplevelse er det for brugeren. Og derfor vil Google gerne belønne hurtige hjemmesider ved at placere dem bedre, for når de gør det, oplever brugerne, at hjemmesider, de har fundet i Google, er de bedste. Og så fastholder Google dem som brugere. Ja – så enkelt er det faktisk.

Nu er det jo ikke sådan, at hastighed er det eneste, der skal til. Faktisk er der over 200 faktorer, der bestemmer en hjemmesides placering på en given søgning. Og hastighed er en af dem – og en ganske vigtig en. Derfor researchede jeg grundigt på, hvem der virkeligt er dygtig til sådan noget i Danmark, og der var især én, der skilte sig ud: Kim Tetzlaff.

Tag et kig på Kim’s hjemmeside om hastighedsoptimering: http://kim-tetzlaff.dk/hastighedsoptimering

En videnskab i sig selv

det med hastighedsoptimering er faktisk noget af en videnskab, skulle det vise sig. Vi fik gjort en masse på vores hjemmeside, og vi fik også flyttet webhotel, for det viste sig, at det ret dyre webhotel, hvor vi lå, faktisk var meget langsomt i forhold til et meget billigere af slagsen.

Der blev også arbejdet med billederne og grafikken på hjemmesiden, for Kim fortalte os, at vi kunne spare næsten halvdelen pladsmæssigt ved at komprimere og skalere vores billeder korrekt. Det hjalp han os også med, og det viste sig faktisk at være ganske nemt, når man altså lige ved hvordan.

Resultater af hurtigere WordPress?

De udeblev bestemt ikke! Faktisk blev resultaterne så gode, at jeg har skrevet en anden artikel om det på en anden hjemmeside: http://www.kartoffel-produktion.dk/hurtigere-gav-mersalg/

Det er også blevet meget mere brugervenligt, og alle er glade inkl. min chef 🙂