Hvad er bedst?

Alle, der dyrker sport i en eller anden form, har på et eller andet tidspunkt fået en sportsskade. Det er meget almindeligt. Normalt er det ikke alvorlige sportsskader. Men alligevel. Enhver skade på vores krop, bidrager til, at der vil være endnu et svagt punkt i vores krop. Og ja, du hører sikkert tit, at folk taler om, at de har en eller anden gammel sportsskade, der volder dem lidt problemer. Det kan fx være et knæ, der engang blev forvredet, og som nu sender besked om at det bliver regnvejr! Den hører vi tit, ikke? Om det virkeligt er sådan, eller om det bare er lidt krukkeri, kan vi ikke helt vide. Men vi kan forstå, at den person, der siger, at han kan mærke, at der kommer en byge, faktisk har lidt smerter.

Tid til at komme sig

Og det skyldes måske, at han ikke tog sig tid nok til at komme sig over sin sportsskade, dengang han fik den. Desværre. Det er nemlig meget vigtigt at vi giver sportsskader den tid de har brug for til at hele. Gør vi ikke det, så bliver det svage punkt på kroppen endnu svagere. Og det vil vise sig når vi bliver lidt ældre. Kort sagt.

Men tænker vi på, at skader skal have deres tid til at hele, når vi er unge og entusiastiske omkring vores sport. Nej. Det gør vi ikke. Vi er stærke – og kan ikke vente med at komme i gang med træningen igen. Og her er det fælden ligger: Vi lader sportsskaden hele – delvist. Til det punkt, hvor vi ikke føler smerter længere. Og så begynder vi at træne hårdt igen. Det er en fejl, fordi skaden har bevirket, at der er muskler og væv, som skal heles. Det kan du ikke altid mærke. Og dine muskler, der ligger i nærheden af det beskadige punkt, skal genoptrænes – langsomt. Det er noget vi ofte ignorerer. Og så er vi inde i en ond spiral: Du får lettere en sportsskade nr. 2. Grunden er, at forarbejdet med langsom genoptræning blev ignoreret.

Recovery boots eller massagepistol?

Du skal derfor være forsigtig, hvis du får en sportsskade. Men heldigvis, så findes der i dag nogle apparater, som kan hjælpe dig til at komme hurtigere igennem den genoptræningsperiode, som kan være irriterende lang: Du kan fx bruge Recovery Boots eller en massagepistol. Et par Recovery Boots kan hjælpe dig med sportsskader i benene.

Vælg det der passer dig

En massagepistol kan hjælpe dig overalt på kroppen. Så længe du bare kan nå stedet på kroppen, hvor skaden er. Og her kan det være, at du måske skal have lidt hjælp fra én i din familie. Det kan være lidt svært at nå om på ryggen med en massagepistol. Så hvis du er faldet og har slået ryggen, så få hjælp af din kæreste eller en af dine søskende. De to apparater er gode og kan hjælpe dig over en sportsskade lidt hurtigere, end hvis du ikke brugte dem. Men husk: Du skal altså stadigvæk være tålmodig.