Tjek isoleringen

Isolering af hus

Vi har været ude for at se på et hus i dag. Vi leder efter en ny bolig. Vi skal have mere plads. Den lejlighed, vi bor i nu, er alt for lille til os. Børnene bliver større, og de to ældste har brug for at få deres egne værelser. Huset, vi har set på, er ret flot. Nymalet. Friskt. Ja, jeg var da meget begejstret for det. Min mand var noget mere tvivlsom. Han er af natur lidt mistænksom. Han stiller altid spørgsmål. Og når noget er for godt til at være sandt, så afviser han blankt.

Dejligt hus

Men huset kunne han godt lide. Indretningen var rigtig god. 3 børneværelser, 1 soveværelse, 2 toiletter, en stor stue, et køkken-alrum og en kælder med mulighed for at lave både værksted og hobbyrum.

Men fordi huset fremstod så flot – selvom det er fra begyndelsen af 70’erne, så bad han om at få en tilstandsrapport for huset, inden vi vil overveje at give et bud på det.
Ejendomsmægleren, som viste os huset, fik sendt os rapporten meget hurtigt og min mand, læste den grundigt igennem.

Behov for isolering

Da han så, at der vil være brug for, at der bliver lavet isolering af hulmurene, blev han lidt betænkelig. Isolering af hulmur koster jo penge. Ikke at det er så forfærdeligt dyrt, men det er, da en udgift, som man som køber helst ikke vil have oveni. Men det sparer energi.
Jeg må sige, at jeg blev lidt ærgerlig. Jeg ved jo, at der er mange, der leder efter ny bolig, og det vil være en skam, hvis vi mister chancen for at kunne købe huset, fordi nogle andre kommer os i forkøbet.

Vi kontaktede en isolatør, som kunne give os en idé om, hvad isolering af hulmure koster. Vi satte os derfor ned og forsøgte at regne ud, hvad det vil koste at få lavet de hulmursisoleringer, der skal til i huset. Det beløb vil vi så trække fra og give et bud på huset. Måske vi lige skal tjekke op på evt. nødvending loftisolering også?

Tilstandsrapporten

Men naturligvis skal tilstandsrapporten lige læses grundigt en gang til. Der kan jo være andre ting i huset, som ikke er helt i orden. Det vil også betyde andre udgifter, som vi helst skal undgå – eller i det mindste være klar til at betale. Fx sådan noget som udskiftning af et vindue.

Min mand har derfor sat sig i hovedet, at her i løbet af weekenden skal hele rapporten læses og filtreres, så vi ikke kommer med et urealistisk bud. Men også så vi ikke bliver fanget i en situation, hvor der kommer uforudsete udgifter. Det er jo i sig selv ikke helt billigt at flytte. Og at skulle flytte i hus for første gang er et stort skridt i vores liv. Vi vil ikke fejle. Det er jo meningen, at vi skal bo i huset i de næste mange, mange år. Det er meningen, at vi skal give vores børn og os selv et dejligt hjem. Og den gave skal ikke starte med reparationer og bekymringer over økonomien. På mandag vil vi så ringe til ejendomsmægleren og fortælle ham, hvad vi byder på huset.