Udflytning

Denne artikel skal handle lidt om at flytte sit firma fra Danmark til et andet land. Vi har fået informationer fra forskellige steder på nettet samt fra ejeren af Concept Interest søgemaskineoptimering, der selv har foretaget udflytning for godt et par år siden. At flytte sig selv og sin virksomhed til udlandet er en drøm for mange, men efter regeringsskiftet i efteråret 2011 er det for endnu flere blevet en nødvendighed for at undgå de straffe, som regeringen lægger på virksomheder.

Gode råd om at flytte til udlandet

Det første råd vi fik var: Hyr en dygtig advokat, der har erfaring med virksomhedsetablering i det land, du vil flytte til. Og her er det meget vigtigt, at advokaten har erfaring med og vidne om skatteforhold i det nye land. Det er afgørende, at oprettelsen af et selskab foretages så det er så gunstigt som muligt for dig.

Ferie eller permanent ophold i udlandet

Det andet gode råd: Benyt en meget dygtig revisor til at sætte alt op i forhold til de danske skattemyndigheder. Der er et hav af fælder, du nemt kan ryge i – og i værste fald kan det betyde, at du skal betale skat af værdien af dit danske selskab ved udflytningen. Det kan betyde millionbeløb i nogle tilfælde. Sørg derfor for en god konstruktion.

Det tredje råd: Hvis du skal agere lokalt i det nye land, er det en god ide at blive medlem af det lokale samfund. Find ud af, om der er erhvervsklubber eller lignende, hvor du kan begynde at skabe dit netværk.

Nu vil jeg stoppe for nu, men hvis du har kommentarer, vil jeg gerne se, om jeg kan finde ud af mere. Selv drømmer jeg om at flytte til udlandet (måske Thailand) om et år eller to. Hvad med dig?