Varmepumper

Ideen med at opvarme din bolig ved hjælp af varmepumper er vundet mere og mere frem de senere år. Der findes grundlæggende tre slags varmepumper. Der findes jordvarmeanlæg, luft til vand anlæg og til sidst luft til luft anlæg.

Hvilken af disse løsninger, som er den bedste løsning til dig afhænger fx af dit energiforbrug og endvidere hvor stort et jordareal, som du har til rådighed. Det er også af betydning, om du skal bruge varmepumpen til enten rumvarme eller varmt vand eller begge dele.

Professionel hjælp

For at finde ud af, hvilken varmepumpe, som passer dig, kan det være nødvendigt med professionel assistance, så du ikke ender med en halv løsning. Det vil også være en god ide at indhente 3 til 4 tilbud på varmepumpe anlægget, så du får mest for dine penge.

Du finder installatører, som er certificerede på området, og som derfor har den viden om varmepumper, som skal til. Er du en rigtig handyman, kan det være fristende selv at gribe værktøjet, men rent faktisk er det ikke lovligt, og kan derfor ikke anbefales.

Få hellere fat i en certificeret montør, så følger du reglerne på varmepumpe området. Desuden kan det være sværere at sælge et hus med et varmepumpe anlæg, hvis du ikke kan fremvise en kvittering på, at arbejdet er udført af en certificeret installatør.

Jordvarme er et alternativ

I stedet for en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, kan du også overveje jordvarme. Et jordvarmeanlæg er et super populært alternativ til varmepumper, men det kræver en stor have.

Jordvarme får, som navnet antyder, varme fra jorden ved hjælp af jordvarmeslanger. Varmen transporteres ind til varmepumpen, som opvarmer væsken, så den kan opvarme brugsvandet og radiatorerne.

Du kan læse meget mere om jordvarme på Jordvarmeanlæg.dk – gå til guide. På Jordvarmeanlæg.dk finder du både priser og kan indhente tilbud fra flere isolatører.