Hoved eller høre?

I sidste uge fik jeg et brev. Et særligt et. Det er en invitation fra en meget kendt rockmusiker, der har hørt lidt af en optagelse af noget musik jeg sendte til en producer. Han skriver, at han er meget imponeret over, hvor godt jeg spiller, og hvor god jeg er til at lave de der riffs. Han vil gerne invitere mig til at lave et stykke sammen med ham. Årh. Ja, er jeg stolt? Det behøver du ikke at gætte om. Jeg er superglad og kan ikke vente til at lære ham bedre at kende.

Afsendt

Jeg sendte optagelsen af musikken, jeg laver, til den, der producer. Jeg så nemlig, at han bad sine følgere på Instagram om at gøre det.
Så jeg tænkte: ”Hvorfor ikke prøve det. Der er intet at tabe. Det kræver bare en MP3‐fil.” Nemt.

Klar til studie

Og nu skal jeg så i studiet med musikeren. Det bliver spændende.
I går var jeg så inde i studiet for lige at lære det at kende. Produceren havde ringet mig op og fortalte, at det ville være super, hvis jeg lige kunne komme forbi og få en introduktion til, hvordan tingene er i det. Så ville det også gå meget nemmere med at spille sammen med musikeren. Fedt. Min private tour i et musikstudie.
Det var godt nok noget af en overraskelse. Men jeg tænker, at de har en idé om, at jeg bliver dygtig og kendt engang. Så måske er det grunden til, at de gerne vil behandle mig så pænt nu.

Jeg tog toget ind til byen for at besøge studiet. Hold kæft, det var flot. Det var ikke sådan et lille, mørkt rum, som det, jeg kender herhjemme i den by, hvor jeg bor. Det var stort og lyst og havde alle mulige faciliteter. De har sådan et centralt rum, hvorfra alt styres. Det er her, deres mikserpulte står. Der var 4 af dem. En af dem var noget skræmmende at se på. Det var sådan en helt, rigtig professionel mikserpult. Dem de bruger til at sætte de store hits op med. Hold da op. Jeg kunne ikke lade være med at stirre på den. Kunne ikke lade være med at tænke på, at min lyd på et eller andet tidspunkt bliver sendt igennem den og lavet til et hit. Jeg er stjerne.

Hovedtelefoner og hørebøffer

Jeg fik også lov til at prøve forskellige høretelefoner og hovedtelefoner. Det er nødvendigt, at man kan høre tydeligt, og at man ikke bliver forstyrret af lyde udefra, når man indspiller. Så det var åbenbart lidt vigtigt for produceren, at han vidste, hvilke høretelefoner der passer mig. Han sagde også til mig, at vi skal arbejde hurtigt, når musikeren er her, så tid til at finde de rigtige høretelefoner til mig, er der ikke. Vi skal vide det på forhånd. Ok. Professionelt. Hvis jeg kan vise den musiker, at jeg ved, hvilket udstyr jeg har brug for, så vil han måske give mig en chance til, hvis det nu går galt på fredag, hvor vi skal optage.