Backgammon kan spilles af både børn og voksne

Backgammon er et rimelig nemt spil at gå til og der går ikke lang tid før man er sat ind i reglerne. Det er et hyggeligt og afslappende spil, hvor alle kan være med. Backgammon kan spilles af både børn og voksne og er derfor en oplagt mulighed en aften, hvor hele familien er hjemme.

Backgammon er et spil for alle

Der er ikke noget hyggeligere end at sidde en fredag aften og spille en omgang backgammon. Det er et spil hvor både børn og voksne kan være med. Man sidder to spillere over for hinanden og har hver 15 brikker på brættet, som det gælder om at få hjem på ens egen side. To terninger bliver kastet og det er øjnene på terningerne der bestemmer, hvor og hvor langt man kan rykke sine brikker. Det er et spil, hvor man gerne må være lidt strategisk for at vinde, så man skal gerne sidde og koncentrere sig en lille smule. Det er samtidig et af de ældste brætspil, der findes, og har derfor eksisteret i mange tusinde år. I dag kan man ud over at spille backgammon på et fysisk brætspil også spille på nettet. Her findes der mange gode hjemmesider, hvor man enten kan spille mod computeren eller mod andre online spillere. På den måde har man altid en modspiller selvom man for eksempel er alene hjemme eller der ikke lige er nogen der gider at tage et spil sammen med en.

Gode færdigheder og held

At spille backgammon handler både om gode færdigheder, men også om en del tilfældigheder. Man kan altså sagtens risikere at tabe flere spil i træk, fordi den anden spiller simpelthen bare er heldig. Man kan aldrig selv væge udfaldet på terningerne, og bliver den ene ved med at slå ens øjne på begge terninger, er der større sandsynlighed for, at han vinder. Samtidig kan man godt selv være strategisk og gøre det sværere for ham at få sine brikker i mål ved at slå brikkerne hjem. Så skal han starte forfra med brikkerne, og her kan man være så heldig, at man når at få sine egne brikker hjem og taget dem af brættet inden, at han når det. Det er et super hyggeligt spil, hvor som sagt alle kan være med. Er man for eksempel fire personer i familien, kan man jo tage et spil backgammon hver, og så lave en lille turnering, hvor de bedste til sidst skal spille mod hinanden. Det er også godt for børn at lære, at man ikke kan vinde hver gang, og at det kræver øvelse og gode færdigheder at blive god til spil. Præcis som det er ude i den virkelige verden. Her er der heller ikke nogen, der holder hånden over en og lader en vinde. Succesen må man selv kæmpe sig frem til. Derfor kan det være en god idé at introducere ens børn for en sådan type spil. Det er samtidig også god gymnastik for hjernen.