Børnene elsker overraskelserne i pakkekalenderen

Julen er en spændende tid, med mange traditioner og glæder for både små og store.

En af julens tilbagevendende traditioner er pakkekalenderen. Og børnene elsker den. Det er med stor forventning, at de vågner om morgenen i december måned for som det første at se, hvad der gemmer sig i dagens pakke på pakkekalenderen.

Pakkekalenderen er en tradition som daterer sig tilbage i 1930’erne. Så det er jo faktisk en af de nyere traditioner, som knytter sig til julen. Men det gør den jo ikke at den mindre populær eller sjov af den grund. Flere af de traditioner, som vi omgiver os med i juletiden, er kommet hertil fra Tyskland. Og det er da også her, at pakkekalenderen finder sin oprindelse.

I dag er pakkekalenderen en fast bestanddel af rigtig mange familiers december måned. Den udvikler sig konstant og er i dag noget mere udviklet og noget større end for bare få år siden.

Pakkekalenderens udvikling bliver nok også i høj grad drevet af, at vi lever i et samfund, hvor vi stort set ikke mangler noget. Det er nemlig også med til at stille større krav til indholdet i kalenderen. Og det kan som forældre være ret svært at slippe afsted med, bare at købe små kalendergaver til nogle få kroner. Der skal simpelthen lidt mere til i dag for at tilfredsstille nutidens børn.

Men ingen af os kan vel undsige os for at elske at få en pakke i ny og næ. Og dette behov tilfredsstiller pakkekalenderen med sine 24 gaver til fulde for de fleste.