Rejseetikette i fly

Jeg har købt flybilletter fra Billund til London og sidder lige nu i lufthavnen og venter på min afgang. Det fik mig til at tænke på, at der er rejseetiketter, der tit ikke bliver fulgt. Sikkert ikke på grund af ond vilje, men sikkert på grund af manglende omtanke eller måske fordi det er nyt at rejse.

Hvordan opfører du dig i et fly?

 

Jeg vil derfor tage lejligheden til at beskrive de 4 vigtigste:

 

  1. Den mest omdiskuterede er det at lægge dit sæde ned. Nogle ser det som deres ret, mens andre ser det som umanerligt uhøfligt. Tommelfingerreglen er, at du ikke bør lægge dit sæde ned, medmindre der er tale om en lang flyvning. Der er i dag ikke særligt meget plads, så det er et godt hensyn at tage. Er du på en lang flyvning og gerne vil lægge dit sæde ned, så tjek lige bagved dig, er personen ikke er midt i et måltid eller noget lignende.
  2. Du ser frem til en stille flyvning, hvor du kan læse en bog eller slappe af, men personen ved siden af dig bliver ved med at snakke. Du kan sende et signal ved at putte dine høretelefoner i og lytte til musik eller tage din bog frem. Snakker personen stadig, kan du høfligt sige” Det har været rart at snakke med dig. Nu vil jeg læse lidt i min bog” etc.
  3. Du er sent på den til dit fly, og der er en lang kø ved security, og du har ikke tid til at vente. Hvad gør du? Spørg venligt nogen i køen, om du kan få love at komme foran dem, og forklar dem din situation. Eller du kan spørge en ansat ved security, om de kan få dig foran i køen.
  4. Hvem har retten til armstøtten ved sædet? Typisk er det sådan, at du har retten til den armstøtte, hvor din elektronik er placeret. Du kan også snakke med personen ved siden af dig om at dele den.