Charterferie eller London?

For et par måneder siden sad jeg og lavede min årsplan. Det gør jeg hvert år i begyndelsen af januar. Sommetider også i slutningen af december. Jeg havde den plan, at jeg skal ud og rejse mindst en gang hver anden måned. Så jeg kiggede på billige rejser.
Jeg fandt rejser til Mallorca og billige flybilletter til London. Det var valget, jeg havde for rejserne i januar og marts.

Først lidt sol

Start med lidt varm, og sol i Spanien, du kan altid tage til London. Det var min tanke. Så jeg bookede. Og skrev naturligvis i min kalender, at jeg i februar skulle lede efter rejser til Grækenland, som er mit favoritland. Jeg elsker øerne. Især er Kreta blevet en af mine favoritdestinationer. Jeg havde også i tankerne, at jeg ville derned i påsken. Jeg har aldrig oplevet en græsk påske, men jeg har hørt, at det er en ret fantastisk oplevelse, når man står der uden for kirken og venter på, at lyset kommer. Lørdag aften ved midnat til påskesøndag. Det ville jeg da gerne opleve. Det sker i april i år.

Afbudsrejse måske?

Så tanken var, at jeg skulle finde en eller anden afbudsrejse dertil i april.

Jeg fandt billetter og ophold til de to første rejser. Og kom da også til Mallorca i januar. Det var faktisk rart at komme derned, mens vinteren stadig har godt tag i os heroppe. Men så skete der jo det, at den der Covid-19 brød ud.

Til at begynde med tænkte jeg, at det ikke betyder så meget. Derfor var jeg ret opsat på at spare lidt ekstra penge sammen, som jeg kunne bruge i London her i marts, hvor jeg skulle afsted. Men der skete jo det, at virusset bredte sig meget hurtigt. Fra Kina og til Europa. Ja, faktisk hele verden. Og nu sidder jeg så her og må se i øjnene, at mine planer om at rejse mindst 6 gange i år, ikke kommer til at blive en realitet. Jeg aflyste rejsen til London. Jeg skulle ellers have været afsted i næste uge. Og jeg er usikker på, om det er sikkert at rejse til Grækenland i april. De har jo også voldsomme problemer med flygtningene og med virusset.

Charterrejser?

Jeg hælder mest til, at jeg afbestiller afbudsrejsen. Desværre. Det ville ellers have været skønt at komme derned. Det kan bare ikke lade sig gøre nu. Ikke tale om.

Så, jeg er ved at revidere mine rejseplaner. Måske kan jeg komme afsted til august. Hvis det kan ske, så kan jeg stadig nå mit mål. Jeg skal så bare rejse hver eneste måned, inden nytåret. Skal jeg tage chancen og se på charterrejser i perioden august – december 2020? Det er lidt fristende. Mon ikke at hele denne mærkelige situation er drevet over til den tid? Det håber jeg sandelig.

Det er jo det bedste, jeg ved: At rejse. Jeg bruger mange penge på det. Og jeg får mange oplevelser. Gode. Hvorfor bliver de oplevelser taget fra mig nu? Det er ikke retfærdigt, synes jeg. Men vi er jo magtesløse overfor det, der sker lige nu.