De bedste gulvfirmaer

Når det kommer til stykket, bryder jeg mig faktisk ikke ret meget om at agere som opmand i en tvistighed, men som indehaver af byens dominerende gulvfirma kan jeg dårligt være bekendt ikke at stille min ekspertise til rådighed, når det handler om at vurdere skader på et gulv og i den forbindelse vurdere, hvad det vil koste at udbedre skaderne.

Og der er flere af den slags situationer, end de fleste forestiller sig. Det drejer sig næsten altid om uenighed mellem en udlejer og en lejer, der skal fraflytte en lejlighed. Udlejeren vil normalt hævde, at lejer skal betale for udbedringen af skader på gulvene i lejligheden, mens lejer i de fleste tilfælde vil henholde sig under, at der er tale om almindeligt slid, som ikke kan kategoriseres som en påført skade.

Trægulve skal behandles professionelt

Sådan et eksempel havde jeg i sidste uge, da byens eneste boligforening tilkaldte mig for at vurdere trægulvene i en lejlighed, som en lejer netop er fraflyttet. Jeg kunne hurtigt konstatere, at der var en del ridser og trykmærker på gulvene, men jeg kunne nu ikke give boligforeningen ret i, at det er nødvendigt at lægge helt nyt gulv i lejligheden, der i øvrigt kun består af en stue med åbent køkken samt et soveværelse.

Sagen er, at der var rigeligt med slidlag på gulvene, som ikke er ret mange år gamle. Derfor kan man foretage en gulvafhøvling med en efterfølgende slibning, så gulvet efterfølgende står tilbage som så godt som nyt.

Den slags kan selvfølgelig ikke gøres ret mange gange, før man kommer helt igennem det øverste slidlag, så min vurdering i det pågældende tilfælde var også, at det kun kunne gøres denne ene gang.

Manden fra boligforeningen sagde med et smil, at jeg da var godt dum, for hvis der skulle lægges et helt nyt gulv, ville jeg jo nok tjene en hel del mere på det. Det var lidt dumt sagt, for jeg er selvfølgelig nødt til at være så upartisk som muligt og ikke tage hensyn til, hvad mit firma tjener mest på.

Men det blev jo så mit firmas opgave af udføre istandsættelsen af gulvet med først en afhøvling og en efterfølgende gulvafslibning. Det er for vores firma ikke nogen specielt stor opgave, men boligforeningen er en af mine faste kunder, så jeg sørger selvfølgelig for at udføre den type opgaver så hurtigt som muligt, så de kan få deres lejlighed klar til, at en ny lejer kan flytte ind.

Jeg har i firmaet ansat et par snedkersvende, som er specialister i den slags arbejde, da de stort set aldrig beskæftiger sig med andet end slibning af gulv. De har naturligvis også de mest moderne og effektive maskiner til rådighed i deres arbejde, for det ville ganske enkelt være spild af penge, hvis vi ikke brugte det mest effektive maskineri.

Vi har i firmaet også ansat en maler, der står for den afsluttende lakering eller oliering af de trægulve, vi sætter i stand. Det kan faktisk godt betale sig med en fagmand til det arbejde også, for han er hurtigere til det end vores snedkersvende.

De bedste gulvfirmaer i Danmark

De to absolut bedste steder at henvende sig for både gulvafslibning og gulvafhøvling er:

 

https://gkservice.dk/

https://gulvkanonen.dk/