Drikkevandsanlæg

Her i landet, hvor jeg bor, har vi stor erfaring med, at drikkevandet egentlig ikke er drikkeligt. Eller jo, det er drikkeligt. Men det stinker bare. Af klor. Måske. Jeg ved det ikke. Måske har det også noget at gøre med, at vandrørene er gamle? Det kan godt tænkes. Det er bare ikke tilfældigt, at alle, som bor i det samme område, siger det samme om vandet, de får ud af deres køkkeners vandhaner.

Flaskevand

Det er derfor de fleste af os køber rent drikkevand i de her plastik flasker. Også selv om vi godt ved, at det ikke er det optimale at opbevare vand i plastik flasker. Dels så er det et stort problem for miljøet med alle de flasker. Dels så går det ud over kvaliteten af vandet, vi får at drikke.

Selv føler jeg mig ikke helt tryg ved at opbevare vandet i plastik beholderne. Jeg har hørt noget om, at hvis det er meget varmt, så kan plastikken godt udskille partikler, som vi så optager via vandet, vi drikker.

Et filtreringssystem

Det, synes jeg ikke, er så rar en tanke. Godt nok siger de kloge, at det først sker, når vandet har stået i beholderen i et års tid. Men alligevel. Her kan jo godt blive meget varmt – så jeg er ikke sikker på, hvad der bliver sagt om, at man ikke skal være bekymret for at gemme sit rene drikkevand i beholderne, som man køber det i. Jeg har da set en beholder – bogstaveligt talt – smelte om på grund af varmen. Fra at være en firkantet beholder blev den til en bulet beholder. Kan ikke lade være med at tænke på, at det sikkert var vandet, der gjorde, at beholderen ikke bare smeltede sammen til en plastik klump.

Drikkevandsanlæg med omvendt osmose

Tanken huer mig bestemt ikke. Derfor har jeg gjort noget, som jeg burde have gjort for meget lang tid siden. Jeg har fået et drikkevandsanlæg sat op i mit køkken. Eller rettere – inde under køkkenvasken. Og det fungerer fint. Det er jeg ret tilfreds med, at jeg fik gjort.
Der er flere grunde: Først, selvfølgelig, at vandet, jeg tapper fra hanen, er rent. Det er klart. Men grund nr. 2 er, at jeg slipper for at skulle købe vand i plastik beholdere. Det er både godt for miljøet. Det er godt for min pengepung, og så er det altså også en lettelse ikke at skulle slæbe vand hjem fra supermarkedet eller kiosken hele tiden. Det kan være ret tungt at bære på. Sådan en pakke vand kan sagtens veje 9 kilo. Det er ret tungt. Og jeg bliver jo ikke yngre. Kræfterne er ikke, hvad de var.

Avand havde løsningen

Så da jeg endelig besluttede mig for at få drikkevandsanlægget sat op, besluttede jeg også, at det gerne må være et af de dyre anlæg. Tiden, kræfterne og pengene, jeg sparer, finansierer anlægget. Og det har snart betalt sig tilbage. Så det er ren gevinst for mig: Sundt og rent drikkevand og sundere og renere miljø, fordi jeg ikke længere skal sende så mange plastik beholdere til genbrug. Tjek denne hjemmeside for masser af mere information om dit drikkevand: https://avand.dk/