Er slankepiller farlige?

Der bliver flere og flere overvægtige, og som et resultat heraf ser man samtidig flere og flere slankepiller på markedet. Men hvor sikre er disse slankepiller? Der har været meget oppe i medierne med slankepiller som har resulteret i dødsfald. Kan man indtage slankepiller på sikker vis.

Man kan ikke skære alle slankepiller over en kam. Slankepiller virker på meget forskellig vis, og der er derfor også meget stor forskel på de forskellige slankepillers bivirkningsprofil. Nogle slankepiller kan potentielt give meget alvorlige bivirkninger, mens andre praktisk talt er bivirkningsfrie.

Når man hører om slankepiller som har været skyld i dødsfald, så skyldes det i langt de fleste tilfælde, at personerne enten har haft eksisterende helbredsproblemer og/eller har taget mere end den anbefalede dosis. Dermed ikke sagt, at man ikke løber ind i problemer, hvis man er sund og rask, og overholder den dosis som anbefales for den specifikke slankepille.

De slankepiller som har været sat i forbindelse med alvorlige bivirkninger, er typisk slankepiller med en centralstimulerende effekt. Det er slankepiller som specifikt går ind og øger forbrændingen via en effekt på centralnervesystemet. De fleste har hørt om Letigen slankepillerne, som blev taget af markedet, fordi man havde registreret en række dødsfald hos nogle af brugerne. Dødsfald som skyldtes hjerneblødninger og hjertestop. Det er nærliggende, at disse dødsfald kunne være pga. Letigen, da centralstimulerende slankepiller som Letigen, der indeholder efedrin og koffein, ofte giver bivirkninger i form af forøget puls og forøget blodtryk. Ofte ser man kun lette stigninger, ved brugen af disse slankepiller, men i sjældne tilfælde ser man noget højere stigninger. Og det kan være potentielt farligt.

Men går man udenom slankepiller med centralstimulerende effekt, så er bivirkningsprofilen for det meste ret mild. Mange slankepiller virker ved at påvirker optagelsen af næringsstoffer, og disse slankepiller har ofte kun bivirkninger fra fordøjelsessystemet, eksempelvis i form af diarre. Nu er mange af disse stoffer dog relativt nye stoffer, så man ved reelt ikke noget om langtidsbivirkninger. Men de akutte bivirkninger ved denne type slankepiller er ofte meget milde.

Så konklusionen er egentlig den, at slankepiller kan være potentielt farlige, hvis man vælger de forkerte. Man bør altid undersøge markedet, inden man beslutter sig for at investere i slankepiller. Nu er slankepiller med efedrin og koffein godt nok ikke lovlige på det danske marked mere, men man kan godt få fat i denne type af slankepiller stadigvæk på det sorte marked. Hvis man beslutter sig at bruge denne type af slankepiller, så bør det selvfølgelig være med en vis forsigtighed. Så er det bedre at vælge en slankepille med en mild bivirkningsprofil. Det kunne være slankepiller med glucomannan. Disse slankepiller har en meget mild bivirkningsprofil. Virkningen kan selvfølgelig ikke sammenlignes med virkningen ved centralstimulerende slankepiller, men det er i sidste end bedre at tabe sig lidt mindre, end at løbe en risiko ved at indtage slankepiller, som kan være potentielt farlige. Slankepiller er immervæk kun et supplement til en fornuftig kost og sund motion.

Læs mere om slankepulver fra Bodyab.dk her