Tak for DSB

Jeg er konsulent, og det har jeg været i snart 15 år. I alle disse år, der har jeg i sagens natur rejst meget rundt. Mest i Danmark, men også andre steder i verden. Jeg har rejst rundt med mit ”flying cirkus” – det vil sige mine kurser indenfor IT og andet. Jeg har det med gerne at ville køre rundt – specielt når jeg er ude til mine teambuildingevents. Her er der meget ofte så meget udstyr at slæbe på, så det vil være en ærgerlig oplevelse at skulle køre med de offentlige transportmidler frem og tilbage.

Når det er excelkursus jeg er ude for at afholde, så går det lidt nemmere og helt ærligt så er jeg rigtigt glad for det – for det betyder at når DMI varsler at Danmark bliver dækket af sne så kan jeg slippe for at sidde i kø på motorring tre sammen med alle de andre frustrerede billister. Jeg kan blot kaste mig ind i toget, nyde følelsen og så blive bragt mere eller mindre til døren af DSB, Taxier og lidt gåben til sidst. Det betyder for mig at jeg er rigtigt frisk og klar når jeg kommer frem til kunden og kan levere det kursus jeg ønsker at levere og ikke mindst som kunden har betalt for.

Selvfølgelig skal man tage højde for at DSB nogle gange har det svært, hvis der er meget sne på skinnerne – men det er som regel kun de første tre dage der er frostvejr. Herefter så finder de som regel ud af hvordan det er at køre i snevejr og så går det rimeligt alligevel. Alle de mennesker der klager over at toget er forsinket det kan jeg ikke helt genkende. Jeg tager bare mine forholdsregler og tager lidt tidligere afsted hjemmefra så når jeg det som regel alligevel.

Det er desuden helt tydeligt at se, at folk de bruger toget nærmest som deres andet hjem. Der bliver børstet tænder, spist mad og lavet aftaler i telefonen. Det er både arbejdsplads og hjem i et. Ret praktisk faktisk.

Det bedste ved toget er at jeg – hvis jeg eksempelvis skal til kbh fra Nyborg – har i hvert fald en times tid, hvor jeg om morgenen kan sidde og forberede mit kursus. Jeg kan kigge det igennem som kunden har sendt på forhånd og tilpasse excel kurset til deres ønsker. Det var en tid, jeg ellers skulle have brugt hjemme aftenen før. Nu kan jeg udnytte tiden perfekt. Om eftermiddagen, der kan jeg smide mig i toget og lukke øjnene, så jeg er frisk og klar til at komme hjem til min kære hustru og mine to unger.

Mine unger skal jo ikke lide under at jeg er meget væk og bruger mig selv meget på kurserne – så det er vigtigt for mig at jeg er nogenlunde udhvilet når jeg kommer hjem. Hvis ikke jeg havde den mulighed for at benytte de offentlige transportmidler, så var det faktisk ikke muligt for mig at være kørende konsulent i så mange år som jeg har været. Så jeg kan bare sige – heldigvis er DSB, Taxi og ben da opfundet.