Et hold i opløsning

Mit hold er i opløsning. De spiller simpelthen ikke sammen længere. Efter det 6. nederlag i træk er vi ved at ryge ned i 3. division. Vores mål var at komme op i blandt de tre førende håndboldhold i 2. Men det går ikke.

Vi startede ellers ganske flot med nogle gode sejre, men af en eller anden grund, så begyndte det at gå den forkerte vej. En eller anden grund? Jeg ved godt, hvorfor. Vores humørbombe og bedste angrebsspiller blev skadet. Hun kunne ikke spille med i de næste mange uger. Det fik holdet til at miste selvtilliden. Som hold. Ikke individuelt. Vi har nogle meget stærke personligheder på holdet, men de valgte ligesom at fokusere på sig selv, og ikke på vores fælles mål.

Teambuilding kursus?

Og jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre for at rette op på de uheldige resultater, vi har fået. Som træner ser jeg det som mit ansvar, at holdet er en samlet enhed. Ikke et hold bestående af dygtige, enkelte spillere, der bare lader deres ego overtage andre spilleres rolle. Men lige nu er jeg frustreret. Jeg er overbevist om, at vi kunne have fået bedre resultater, hvis jeg havde set den der individualisering komme. Men det gjorde jeg ikke i tide.

Nu er jeg så i forhandling med klubbens bestyrelse og ledelse. Jeg fik nemlig den idé, at vi skal have holdet på et teambuilding kursus i den nærmeste fremtid.

Highland Games måske?

Jeg tænker, at et sidste, krampagtigt forsøg på at få holdet tilbage vil være at fjerne holdet fra deres vante omgivelser og få dem på forskellige opgaver og teambuilding aktiviteter, der ligger uden for deres komfortzone, så de kan lære, at individualitet er godt, men team-samarbejde er bedre. Gad vide, om jeg skulle kigge nærmere på konceptet her: https://www.highlandgames.dk/

Mit første møde med ledelsen gik ikke godt. Jeg fik en masse skældud. Sponsorerne er utilfredse. Spillerne er sure – og det kan ses på banen. Ikke godt for klubbens omdømme.
Jeg bad ledelsen om tid. For det første tid til at udvikle en plan for, hvordan vi får holdet op på benene igen. For det andet for at finde konkrete løsninger til, hvordan vi gør det. Jeg fik en uges tid.

Nu skal jeg så til møde i aften igen, med ledelsen, og min plan er klar: Teambuilding uden for de sædvanlige rammer er vejen frem. Jeg har læst meget om det. Har forberedt mig meget grundigt: Fundet adskillige teambuilding kurser, som jeg mener, er velegnede. Jeg har fundet priserne, tiderne og stederne, hvor de afholdes. Jeg har sat et budget op og kan se, at hvis vi kan få penge til at finansiere en rejse til et kursus i teambuilding på Sjælland i næste uge, så kan vi nå at få 3 ugers træning inden den afgørende kamp. Og den skal vi vinde.

Hvis vi gør det, bliver sponsorerne mere positive. Nu håber jeg bare, at jeg kan overbevise hele ledelsen om, at det er rigtigt, at holdet skal på et af de teambuilding kurser, jeg foreslår. Der skal stemmes om det. Og jeg vil gerne se et 100% ”ja”.