Farmors rollator

I går var jeg på indkøb sammen med min farmor. Hun er gangbesværet og bruger rollator. Det er egentlig ikke, fordi hun ikke kan gå uden den, selvom det er svært for hende. Det er mere sådan en sikkerhedsforanstaltning, hun laver for sig selv. Hun faldt nemlig på et tidspunkt, og siden da er hun meget bange for at falde igen. Det er forståeligt nok.

Ser fin ud

Hun synes selv, at den er besværlig at gå med, men vælger den fremfor en stok. Faktisk så synes jeg ikke, at den er så besværlig for hende. Hun håndterer den fint. Men den er altså ikke så køn. Det må jeg indrømme. Og jeg ved godt, at hun gerne vil have en af de nye og smarte rollatorer, der findes på markedet.

Hvad koster sådan en?

Jeg har derfor været inde på nettet for at se, hvad en ny rollator egentlig vil koste. Hun bruger ikke selv internettet. Hun siger, at det er for indviklet til, at hun kan. Det passer ikke. Hun kan jo sagtens komme ind på Borger.dk og se sin post. Hun kan også sagtens betale sine regninger via internettet.

Men min lille undersøgelse over rollatorer har vist mig, at man faktisk kan få nogle meget smarte nogen. Der er blandt andet nogen, som både er rollator og indkøbsvogn. Sådan en vil være ideel til hende. Jeg ved jo, at hun altid bakser med sin indkøbsvogn, når hun er i supermarkedet. De ser meget fornuftige ud. Sikre – både indenfor og udendørs.

Indkøbsvogn til ældre

En af dem har ovenikøbet et fleksibelt håndtag, så hun kan indstille det, som det passer hende bedst. Mon ikke jeg skulle printe et billede af nogle af dem, jeg har set ud, og vise hende dem? Der er nogle virkeligt gode her: https://senior24.dk/19-indkobsvogne Så kan vi jo pejle os ind på, hvilken én hun bedst kan lide. Og ja, vi kan aftale, at jeg giver hende sådan en i julegave, hvis hun altså kan vælge, hvilken farve hun bedst kan lide.