Fede læs

Se det fede læs, lød det bag ved os, da jeg i går var inde på gågaden sammen med min kammerat gennem mange år, William. Jeg blev rasende, for jeg ved, at det er hårdt nok i forvejen for William, der har store problemer med sin vægt, som har sneget sig op på den forkerte side af 160 kilo. Men William dyssede mig ned med en bemærkning om, at det er han såmænd så vant til, så det rører ham ikke længere.

Vi var taget ind til byen sammen, fordi William har fået den ide, at han vil på skiferie, og så spurgte han mig, om jeg ville hjælpe med at finde en forretning, hvor man kan købe skibukser i store størrelser. Det ville jeg selvfølgelig godt, selv om jeg bestemt tvivlede på, at der findes skibukser i Williams størrelse.

Men det gør der faktisk, og vi fik købt et par i en af de forretninger, som generelt har herretøj i store størrelser, hvorfor William også tidligere har handlet i den forretning. Det var da også tydeligt, da vi var i forretningen, at ekspedienten kendte ham i forvejen, og vi fik i øvrigt en første klasses betjening.

William fik købt sine skibukser, og han har i forvejen en stor, vatteret jakke, som han mener vil egne sig til vinterferien. Jeg har lidt svært ved at se ham for mig susende ned ad pisten på et par ski, men William siger da også selv, at det ikke er de store, alpine discipliner, han kaster sig ud i.