Mahogni pynter

Hold da op hvor var huset forandret, både indvendigt og udvendigt, jeg havde ikke forestillet mig, at nye, gedigne mahogni vinduer kan ændre et hus så  drastisk. Det drejer sig om min venindes hus, hun har længe sparet op til at få udskiftet de oprindelige sidehængte vinduer som dem her, ikke fordi de fejlede noget, men fordi hun ikke synes, at de klæder huset, hverken udvendigt eller indvendigt.

Jeg kunne ikke rigtigt forstå hende, og har aldrig tænkt på, at de gamle vinduer skæmmede huset, men nu hvor jeg har set resultatet, kan jeg tydeligt se forskellen. Især er rummene blevet lysere, og det er egentlig tankevækkende, at ruder, der er delt med sprosser, ikke lukker lige så meget lys ind som disse nye mahogni vinduer, og ikke mindst er husets udsende blevet mere harmonisk.

Min veninde er stolt over sine nye vinduer og fortæller mig, at mahogni vinduer er næsten vedligeholdelsesfrie, de skal have olie af og til, det er jo meget nemmere end at skulle slibe og male vinduerne hvert andet år.

Selv bor jeg i lejebolig, men har selvfølgelig et ønske om at blive husejer en dag, så når den tid kommer, hvor jeg skal kigge på forskellige boliger, vil jeg med det samme lægge mærke til, hvilke vinduer der er i huset for at vurdere lysindfald og harmoni. Min veninde har nemlig fortalt mig, at vinduer og døre i et hus er alt afgørende for husets udseende, så jeg må hellere invitere hende med den dag, jeg skal se på ny bolig.