Gratis salg af bolig?

Det er formentlig ikke så sjældent, at rene tilfældigheder kan komme til at være afgørende for unge menneskers valg af uddannelse og levevej. Det var i hvert fald en tilfældighed, der kom til at bestemme vores yngste datter, Ullas, løbebane.

Da hun var 17 år og gik på gymnasiet kunne vi jo se i øjnene, at hun om ikke så forfærdeligt længe skulle flytte hjemmefra, så vi begyndte at forberede os på, at vi skulle have solgt vores temmelig store hus, for når alle børnene var fløjet fra reden, ville det være alt for stort for os.

Derfor bestilte vi en ejendomsmægler til at komme og foretage en gratis salgsvurdering, så vi i første omgang kunne danne os et indtryk af, hvad vi kunne opnå rent økonomisk ved at sælge huset.

Da han havde gennemgået huset, nævnte Ulla, at det måtte være et meget spændende og udfordrende job at være ejendomsmægler, og når jeg tænker tilbage på den bemærkning fra hende for nu knap 10 år siden, er jeg overbevist om, at det var på det tidspunkt, hun reelt besluttede sig for, at hun ville være ejendomsmægler.

Efter gymnasiet tog hun en HD i afsætning, og hun var meget tilfreds, da hun efter den uddannelse fik ansættelse som en slags føl hos en ejendomsmægler i København. Der arbejder hun fortsat, og dels holder hun meget af sit arbejde, dels er hendes arbejdsgiver godt tilfreds med hendes indsats, så det ser indtil videre ud til, at hun er kommet på den rette hylde.

Nu har hun fået papir på, at hun må kalde sig ejendomsmægler, hvilket betyder en hel del for hendes indtjening, for selv om hun ikke er medejer af det firma, hun arbejder for, tjener hun nu i princippet sit eget ejendomsmægler salær og skal så betale en lille procentdel af det som gengæld for de kontorfaciliteter og andet, firmaet stiller til rådighed for hende. I øvrigt er det hendes ønske, at hun på sigt kan blive partner i firmaet.

Forleden dag fortalte hun, at hun netop havde afsluttet et salg af en af de pænere strandvejsvillaer nord for København, og det var uden konkurrence hendes største salg til dato, så hun var temmelig stolt over, at det var lykkedes hende at få solgt villaen på forholdsvis kort tid. Også hendes arbejdsgiver var godt tilfreds med, at liggetiden på villaen kun var blevet på godt to måneder, for firmaet arbejder ud fra princippet om solgt eller gratis aftaler, så jo længere liggetiden for en ejendom er, des flere udgifter er der til blandt andet annoncering, og de udgifter må ejendomsmægleren jo bære.

Pudsigt nok var denne villa Ullas første opgave med villaer. Hidtil havde hun været firmaets specialist i salg af lejlighed, som hun har oparbejdet en stor ekspertise i gennem de første år af sit virke.

Det er tydeligt at mærke på Ulla, at hun hellere vil arbejde med de deciderede liebhaverboliger, og med den succes, hun netop har haft, vil det formentlig også lykkes for hende i løbet af kort tid.