Lugter e-cigaretter?

Man kan godt fornemme en svag duft, men jeg synes nu ikke, det på nogen måde er ubehageligt, sagde min svigerinde, da vi i aftes kom til at tale om de moderne elektroniske cigaretter, som flere og flere benytter sig af.

Karen, min svigerinde, fortalte, at hun en dag i sidste uge havde kørt i tog, og en anden passager havde siddet og ”røget” på sådan en e-Cigaret. Han var dog blevet afbrudt i sit forehavende af en anden passager, som i en noget skarp tone havde gjort ham opmærksom på, at der ikke måtte ryges i toget.

Han havde forklaret, at han bestemt ikke røg, og at det synlige fra hans elektroniske cigaret var damp og ikke røg, og han hævede, at dampen var helt uskadelige for hans omgivelser. Karen syntes, at den anden passager var rent ud sagt hysterisk, for hun havde i hvert fald ikke selv følt sig generet af dampen fra mandens cigaret.

Vi talte i aftes lidt om, hvorvidt sådan noget nu også er helt uskadeligt, men ingen af os har nogen særlig viden om det. Karen kunne dog fortælle, at der findes e-væske til sådan nogle cigaretter både med og uden nikotin, ligesom de kan fås med mange forskellige slags smag.

Under alle omstændigheder har jeg nu altid selv ment, at man ikke skal være overdrevet hysterisk overfor rygere. Jeg har selv været ryger for en del år siden, så jeg ved af egen erfaring, hvor utroligt svært det kan være at holde op.