Hvilke vinduer er bedst

Vi har besluttet, at vi skal bygge lidt om på det hus, vi har købt. Det er et lækket parcelhus fra engang i 70’erne. Det ligger i et stille kvarter. På en blind vej. Der er naturligvis ligusterhække og pæretræer i haverne. Men der er også skønne blomsterbede og venlige mennesker. Vi er glade for, at vi tog beslutningen om at købe huset. Det var en stor beslutning. Det var dog den rigtige beslutning. Vi er heldige, fordi her i kvarteret bor der mange småbørnsfamilier. Men ikke kun det. Her bor folk i alle aldre. Og det sætter jeg pris på. Det er rart at høre historier fra naboen, som har boet her lige, siden kommunen udstykkede området til parceller. De sørgede dengang for, at der var den nødvendige infrastruktur: El, telefon, vand, afløb mv.

Et projekt i huset

Vi er rigtig glade, men vi har lige et projekt i huset. Vi skal have slået et par stuer sammen, og så skal der sættes nye vinduer ind den nye stue. Det er efter sigende ikke et uoverkommeligt projekt. For mig virker det dog som ret uoverskueligt. Det betyder nemlig, at jeg er nødt til at være der i alle de timer, hvor håndværkerne arbejder. Og det har jeg ikke lyst til. Jeg ville ønske, at jeg bare kunne give dem nøglen og overlade hele byggerodet til dem. Det kan jeg bare ikke. Især ikke nu, hvor de nye vinduer skal sættes ind. Det er lidt en udfordring. Også for mig. Vi havde fundet dem via nettet. Og vi er faktisk ikke helt sikre på, at de passer til de, mål, som vi opgav, da vi købte dem.

Rationel vinduer

Vi havde søgt på nettet: ”Rationel vinduer Sjælland” og havde fundet et godt tilbud. Faktisk så godt, at det er lidt svært at tro, at det er sandt. Men det er sandt.
Lige da vi så tilbuddet, blev min kæreste lidt opmærksom. Han mente ikke, at det kunne betale sig for producenten.

Hvad med Velfac?

Så han lavede en sammenligning mellem Rationel og Velfac vinduer. Han kunne godt se forskelle i prisen, men han kunne sådan set ikke se forskelle i kvaliteten. Ok. Der er forskelle i designet. Så, det må være designet, der afgør, hvad man vælger. Selv var jeg ikke i tvivl om, hvilket design jeg bedst kunne lide. Så vi valgte de vinduer, jeg kunne lide. Og nu glæder vi os til, at montørerne kommer og sætter arbejdet i gang. Der er meget, der skal gøres. Nogle dele af murene skal rives ned.

Vinduerne skal sættes i, tætnes, og så skal der laves ny mur. Og så skal der naturligvis males, så alt blender ind med hinanden. Det bliver noget af en udfordring for os at få det gjort. Det der med maleriet, mener jeg. Men vi får det gjort. Og det bliver nogle sjove dage, vi får med det. Det kan jeg lige love dig. Og det er det, der er meningen med det: Vi skal have lov til at lave sjov og ballade. Også i vores hus.