Spildevand og rensebånd

Spildevand? Jamen dybest set er det jo enhver form for kloakvand. Der skelnes ofte mellem sort vand og gråt vand – det sorte vand er det, der kan indehold lort for eksempel. Det grå vand er det, der kommer fra vaskemaskiner, håndvaske etc. Uanset typen af spildevand skal det bortledes via en kloak til videre behandling, og en kloak kan jo stoppe til. Når det sker, skal den renses, så gennemstrømningen kan ske frit – og ofte sker dette ved hjælp af et såkaldt rensebånd – så nu ved du det. Men hvorfor skriver jeg om det?

Godt værktøj er helt basalt

Det gør jeg, fordi jeg gerne vil slå et lille slag for, at folk holder op med at købe billigt og elendigt skrammel, når de skal købe værktøj! Det kan ALDRIG betale sig. Sagen er, at værktøj – og det gælder uanset om der er tale om en skruetrækker, et kloakrensebånd eller en boremaskine og så videre – jo skal holde til at bearbejde noget. Og det kræver altså, at det er fremstillet af ordentligt materiale og med de tolerancer, der nu engang er gældende.

Det gode ved at købe godt og ordentligt værktøj er, at du sandsynligvis kan have gavn af det resten af dit liv, hvis du passer ordentligt på det. En skruenøgle, der er købt alt for billigt, slides hurtigt, bliver “løs i det”, og til sidst skal den kasseres.

Miljømæssig effekt

Det store problem i det – udover den ekstra omkostning for dig, er, at der er en ganske stor miljømæssig effekt ved at købe billigt værktøj. Hvis du i en given tidsperiode i dit liv skal genkøbe en poligriptang tre gange, fordi du køber billigt, i stedet for at købe én af professionel kvalitet, er der jo to, der er produceret med miljømæssig belastning ekstra.

Det er ganske enkelt ikke bæredygtigt – og husk også på, at når du køber billigt godtkøbskram, er det ofte produceret steder, hvor miljøet overhovedet ikke beskyttes! Hold dig til kvalitet – også når du køber værktøj!