Jakker til dansk klima

Vi er lige i den her overgangsperiode, hvor det skifter fra vinter til lunt forår. Det er en forbistret periode, fordi man ved ikke, hvordan man skal klæde sig på. Enten er der brug for en god uldjakke, eller også har man bare brug for en tynd, regntæt jakke, som kan holde én tør fra en kølig byge.

Ordentlig påklædning

Vinteren har taget på immunsystemet, så hvis man ikke klæder sig ordentligt på, så kan man meget nemt risikere en slem forkølelse, fordi vejret skifter, og man enten sveder eller fryser eller bliver våd.
Jeg kender det. Jeg har haft den her forårsforkølelse i tre uger nu. Jeg kan ligesom ikke komme af med den. Den opstod, fordi jeg cyklede og svedte, og så blev jeg kold ret hurtigt efter cykelturen. Ikke sjovt at rende rundt med krøllede papirs lommetørklæder i lommerne hele tiden.

Jeg har været i adskillige tøjbutikker, som sælger jakker til kvinder, fordi jeg vil gerne finde den ideelle jakke til den her overgangsperiode. Ikke for stor og tyk, ikke for tynd. Gerne lavet af et materiale, som kan ånde. Og så skal den være nem at holde ren. Den skal simpelthen bare kunne smides i en vaskemaskine.

Store størrelser tak

Jeg har jo så altså brug for at handle der, hvor der er tøj til store piger: https://www.arkuricurvy.dk/dametoej-943/

Jeg har kig på en soft shell jakke. De ser ud til at være nemme at holde pæne, og man kan bare tage en ekstra bluse på indenunder, hvis det er koldt. Det er nemmere at tage en bluse af.

Alternativet er en fleecejakke. Der er mange flotte, men jeg har det lidt svært med dem. Jeg synes, at de meget hurtigt bliver slidt. Måske er det bare mig, som slider dem op meget hurtigt, fordi jeg bliver rigtig glad for dem. De hænger på mig hele tiden. Men hvis det er en jakke, som ikke er af rigtig god kvalitet, så lugter de af sved eller metal. Det har jeg en dårlig erfaring med.

Jeg har set på mange forskellige, soft shell jakker til kvinder. De er faktisk flotte i deres design, og man kan købe dem i forskellige farver. De er mindst lige så flotte som en fleece jakke. Det, som jeg rigtigt godt kan lide ved soft shell jakker, er, at man kan få dem i en rigtig god pasform. De behøver ikke at være figursyede. Det gør det nemmere at tage en ekstra sweater på.

Og så siger alle forhandlere, jeg har talt med, at man sagtens kan ånde i dem. Det vil være en fordel. Så når jeg cykler, så skal jeg ikke bekymre mig om at blive kold.

Min veninde har en soft shell jakke, som hun købte sidste år. Hun har været meget glad for den. Brugte den, da hun var på skiferie, så den kan åbenbart også holde én varm. Hun bruger den også som en regnfrakke, selvom hun siger, at det bedre at tage en rigtig regnfrakke på, når regnen styrter. Men under en lille forårsbyge er den helt ok.

Så jeg tror i denne omgang, bliver det en soft shell jakke, jeg køber. Min bedre halvdel kan passe finde sig noget nyt tøj også, og han kan starte med at kigge her: https://www.storedrenge.dk/