Tækkemand på Fyn

Får nogle år siden købte vi en nedlagt gård. Der var et stuehus, en stald og en lade. Lige det perfekte sted til at holde 2 – 3 heste. Markerne, som hører til gården, har vi lejet ud. Vi har kun beholdt nok plads til en stor fold og en ridebane. Resten har naboen nu til sin rådighed.

Stuehuset

Stuehuset var godt nok faldefærdigt. Og stalden var ubrugelig. Ikke egnet til hestehold efter de forskrifter, der gælder i dag. Laden, ja, den skulle bare friskes op.
Så vi har brugt de sidste par år på at bygge et nyt stuehus. Moderne materialer og med alle de moderne faciliteter, som en familie har brug for. Huset, vi bygger, har udadtil en ’gammel’ stil, men man kan godt se, at det er nyt. God isolering og brandsikkert stråtag. Vi var vildt uenige om det her med stråtaget. Jeg ville hellere have haft et almindeligt tegltag, men både min mand og arkitekten insisterede. De fik deres vilje! Jeg kan ellers være meget stædig.

God tækkemand

Det havde været svært at finde en tækkemand på Fyn, som kunne finde tid til at påtage sig opgaven, men ham, der kom og lavede arbejdet, fortalte mig, at jeg ikke skulle være nervøs for brandfaren. Han har lagt en membran ind, så taget er sikkert. Han anbefalede dog, at vi skærer det gamle frugttræ ned, så grenene ikke kan ramme taget i stormvejr. Han var rigtigt flink og gav os mange gode råd om, hvad vi skulle holde øje med, så taget kan holde.

Han har lavet et godt stykke arbejde, og forleden, da vi var ved at flytte ind, kom han tilfældigvis forbi. Han var på vej hen til en kunde for at reparere en rygning. Han ville lige tjekke, hvordan taget tager sig ud nu, hvor det er færdigt. Han spurgte, om han måtte tage nogle billeder, som han kan vise andre kunder. Det må han da gerne.