Jeg elsker gallakjoler

I dag har jeg været ansat på Modemagasinet i 25 år og blev fejret ved en hyggelig reception på bladet. Der var overvældende mange gæster, som kiggede forbi for at gratulere, og jeg har endnu ikke overblik over de mange gaver, jeg har modtaget, de står nu på mit spisebord og venter på at blive pakket ud. De 25 år er forløbet hurtigt, jobbet som modeskribent er utroligt spændende og har givet mig mange oplevelser og mange personlige kontakter rundt om i Europa.

Min største interesse i forhold til mode er helt klart kjoler, især festkjoler og gallakjoler som for eksempel disse, og uden at prale af mig selv er modemagasinet kendt for artikler og fotos af de mere flotte rober.

De bedste reportager, jeg har lavet, er beskrivelse og fotos af de kongelige, især det danske og det spanske kongehus. Disse to kongelige familier forstår kunsten at iklæde sig den rigtige kjole til den rigtige lejlighed. Jeg havde for et par år siden mulighed for at komme tæt på den spanske dronning til et aftenselskab i Barcelona. Hun var så flink, at hun svarede på en forespørgsel fra Modemagasinet, om vi kunne få lov til at se og fotografere hende, lige inden festen begyndte, hvilket vi fik tilladelse til. Heldigvis har jeg altid en meget dygtig fotograf med på mine rejser, og han fik virkelig alle kjolens detaljer med, og det var spændende efterfølgende at studere både stoffet, syningerne og snittet. Jeg kan huske, at jeg afsluttede reportagen med at skrive, at denne smukke kjole i høj grad er en dronning værdig.

I øvrigt har vi også en meget venlig og imødekommende kongefamilie her i landet, gennem tiden har jeg skrevet om de kongeliges festkjoler og gallakjoler, og hver gang, kongefamilien har deltaget i et eller andet selskab, er Modemagasinets oplag steget markant. Det siger noget om, at vi danskere interesserer os for den kongelige familie, og jeg tror, at billeder og detaljer fra de smukke kjoler giver inspiration til rigtig mange mennesker, både til private og til designere.

Inden jeg uddannede mig til journalist, havde jeg en drøm om at blive designer, men på daværende tidspunkt fandtes der ikke en godkendt uddannelse indenfor designfaget, jeg skulle jo have noget at leve af, og det blev journalistikken. Heldet var så med mig, da Modemagasinet søgte en modeskribent med interesse i kjoler og især festkjoler. Min gamle passion er til dels blevet udlevet gennem 25 år med kjoler og design, og mit kendskab til stof, snit, stil osv. er udvidet gennem alle årene. Jeg vil ikke kalde mig ekspert på området, men jeg har oparbejdet en stor viden, som jeg med glæde bruger i mit job og meget gerne deler ud af.

I aften skal jeg til middag hos min familie, jeg er privilegeret og rørt over så mange besøg til mit jubilæum i dag, og jeg håber, jeg kan fortsætte med at studere og skrive om kjoler mange år endnu, for det er blevet for sent for mig at uddanne mig som designer.