Selvgjorte smykker

Susie på fem år var stolt som en pave, da hun for nu snart et års tid siden kom hjem fra børnehave en dag og viste os en armlænke, som hun selv havde lavet i børnehaven. Det lignede faktisk en armlænke af guld, men det var selvfølgelig bare guldfarvet.

Det var en ganske enkel armlænke, hvor hun havde sat et større antal O-ringe sammen, så lænken blev helt lukket. Susie kunne lige akkurat klemme sin lille hånd gennem åbningen og få det på, men jeg tænkte lidt på, at det måske var lidt synd, for hun skulle kun vokse nogle få millimeter i tykkelsen på hånden, før hun ikke længere kunne få lænken ind på håndleddet.

Det fik mig til at tænke på, om jeg mon kunne finde ud af at montere en form for lås på armlænken, så den kunne åbnes og lukkes igen. Jeg ville jo gerne hjælpe Susie, og det pirrede mig nok lidt at tænke på det lille stykke håndværksmæssige arbejde, som den gang var noget, jeg aldrig tidligere havde beskæftiget mig med.

Men det kom jeg til, for i min nysgerrighed søgte jeg på nettet efter låse til smykker. Det viste sig, at man kan købe sådan nogle meget billigt i en lang række webshops. Min nysgerrighed fik mig til at kigge på det store udvalg af både færdige smykker og enkeltdele, som man kan bruge til at fremstille sine egne smykker.

Så pludselig sad jeg der ved computeren og fik lyst til at prøve mig frem med at lave nogle smykker selv. Jeg var overrasket over, hvor billigt det er at købe den slags, så jeg lagde en hel del forskelligt udstyr i indkøbskurven med den bagtanke, at så kunne jeg jo fremstille smykker lavet efter mål.

I det store udvalg af færdiglavede smykker faldt jeg over nogle ualmindeligt flotte piercing smykker hos BeautyBeads, og da jeg har en piercing i navlen, bestemte jeg mig for at købe et par af disse dimser, så jeg rigtig kan føre mig frem i den kommende bikini sæson.

Og jeg glemte selvfølgelig ikke mit oprindelige ærinde, nemlig at finde nogle låse, der kan bruges til armlænker og halskæder, for når nu Susie var så begejstret for at have lavet sin armlænke selv, ville det da passe mig fint, hvis hun kunne få lyst til at lave flere smykker.

Det er som sagt nu snart et år siden, og i den mellemliggende tid har jeg fremstillet en hel del meget individuelle smykker, og det er ikke så sjældent, at Susie og jeg sidder sammen og laver hver vores smykker.

I starten kneb det for Susie at finde ud af andet end at sætte O-ringe sammen, men siden har hun kastet sig ud i lidt mere komplicerede ting. For eksempel har jeg indkøbt et lager af lædersnore i forskellige farver, og dem kan Susie sagtens forsyne med forskelligt pynt, og jeg har købt nogle perler med stort hul, som passer til de ret tykke lædersnore. Så nu har Susie lavet sit første halssmykke.