Juliane i puberteten

Vores datter, Juliane, er lige i begyndelsen af puberteten, så vi har allerede oplevet de første udslag af de specielle humørsvingninger, der hænger uløseligt sammen med den alder. Det ene øjeblik er hun bare en pige, der gerne vil lege eller dyrke sport og er temmelig ligeglad med, hvordan hun ser ud. Det næste øjeblik kan hun tilbringe masser af tid foran spejlet for at sikre sig, at hun nu også ser tiltrækkende ud i drengenes øjne.

Og man skal passe meget på med smarte bemærkninger. Min mand kom i går til at sige, at når hun havde sin nye og ret stramme rullekrave T-shirt på, kunne man for alvor se, at hun var ved at få bryster. Sikke da en omgang skældud han fik af Juliane, som endnu er i den alder, hvor man absolut ikke skal kommentere hendes bryster.

Og jeg kan såmænd også blive udsat for hendes pludselige og uventede vrede. Det oplevede jeg for nogle dage siden, da hun ville gå på besøg hos en veninde om eftermiddagen. Jeg sagde lidt henkastet til hende, at jeg ikke syntes, hendes ældgamle og slidte joggingbukser var den mest elegante påklædning at gå i byen i. Hun skulle købe nye her http://www.arkuri.dk/herretoej-349/bukser-253/joggingbukser-287/

Med skinger stemme fik jeg at vide, at hun jo ikke ligefrem var på vej til en gallafest – hun skulle bare besøge Kirstine, som hun går i klasse med. Og mit forsvar om, at hun trods alt skulle gå nogle hundrede meter gennem byen, påvirkede hende ikke, så jeg valgte at opgive kampen.

Du kan se sådan en t-shirt med rullekrave her: http://www.arkuri.dk/herretoej-349/t-shirts-242/rullekrave-244/