Kloakrensebånd løsner spildevand

Når det handler om spildevand, er første trin på dets rejse jo faktisk din kloak hjemme, hvor du bor. Og det er ofte der, der opstår problemer med tilstopning, når der for eksempel er mange hår og fremmedlegemer i kloakken/afløbet. Det er her, både fagmanden og gør-det-selv manden tyr til det gode gamle kloakrensebånd. Men hvad gør sådan et rensebånd egentlig?

Kloakrensebånd er redningen

Hvis der er tale om en lodret faldskakt, kan en almindelig kloakrenser ofte løse problemet, men der er næsten en naturlov, der siger, at tilstopningen skal ske længere nede i systemet og bag drejninger og måske endda en vandlås. Det er her, det gode gamle kloakrensebånd kommer ind i billedet! Det er et langt bånd lavet af metal, der er fleksibelt nok til at kunne sno sig gennem forgreninger og bøjninger på kloakrørene:

Godt værktøj

Her er vist et 15 meter langt bånd. Hvis du ser nærmere på billedet, kan du se, at det er forsynet med en projektilformet spids med tyngde. Det gør, at rensebåndet nemmere kan skubbes fremad. Det røde håndtag, du ser på billedet, er til at låse og dreje båndet med, når du først har fået det kørt godt og grundigt ned i kloakrøret.

Unik oversigt over 1571 kloakmestre i hele DK

Det ovenfor viste værktøj har jeg faktisk købt hos E-værktøj.dk der er en kæmpe online butik med værktøj og udstyr. Og da jeg var inde på deres hjemmeside for at købe det, faldt jeg over en CTSmall varmepumpestyring, som jeg skulle købe alligevel. Og jeg blev sgu alvorligt overrasket, for den kostede næsten 500 kroner mindre hos E-værktøj.dk end der, hvor jeg ellers havde fundet den billigst.

2016-04-08_13-42-33

Hvis du ikke ved det: Det er en SMS styret fjernbetjening til varmepumper, og det er noget af det smarteste. Og så er det faktisk dansk og fremstillet i Danmark!