Nyt badeværelse

Vores søn og svigerdatter har i et par år haft et meget stort ønske om at kunne udskifte den lejede lejlighed med eget hus med have, og nu er ønsket blevet endnu større, fordi de venter deres første barn. Nu har de fundet et ældre hus med en rigtig god beliggenhed og en udmærket have, og huset er til en pris, de kan overkomme. Deres bank har oven i købet tilkendegivet, at de også godt kan låne nogle penge til eventuelle, nødvendige istandsættelser.

Og det er godt, for huset er noget forsømt nogle steder, og for eksempel er der tilsyneladende ikke sket noget som helst i husets badeværelse i flere årtier. Der er udfærdiget en tilstandsrapport på huset, og den påpeger flere absolut nødvendige reparationer, men ingen af dem synes at være voldsomt kostbare.

Det unge par har trukket en del på os i forbindelse med at vurdere, om det overhovedet er muligt at få en ordentlig bolig ud af det gamle hus. Det mener vi nu nok, det er, hvis de bare ikke skruer ambitionerne alt for højt op.

Et af punkterne i tilstandsrapporten drejer sig om en radiator i entreen, som tilsyneladende har en læk, for der drypper rustent vand ud på gulvet, hvor de tidligere ejere bare havde sat en skål under, så de kunne tømme den, når den var ved at være fuld.

Da den pågældende radiator er meget gammel, kan der ikke være tvivl om, at den helt skal udskiftes, men det kan selvfølgelig gøres for en overkommelig pris, så den har ikke kunnet vælte projektet.

Nu har de unge i hvert fald besluttet sig for at købe huset, og vores søn er begyndt at planlægge, hvordan og i hvilken rækkefølge, de skal have udbedret de værste fejl og mangler ved huset. Nogle af dem skal de nødvendigvis have fagfolk til at udføre, men vores søn er ganske praktisk anlagt, så han regner med selv at kunne lave det meste af arbejdet i forbindelse med en totalrenovering af badeværelset.

De vil naturligvis kun benytte de lækre produkter fra Grohe.

Han mener nok, at han kan udføre det meste af arbejdet selv, men på et enkelt punkt har jeg nu rådet ham til at tilkalde professionel assistance. De vil helt naturligt have lagt gulvvarme i det nye badeværelse, men det mener jeg nu, at de skal lade professionelle om at udføre, for når der først er blevet støbt ovenpå slangerne til gulvvarmen, skal man nu helst være sikker på, at alt nede i betonen er monteret korrekt, så man ikke efterfølgende skal til at brække betongulvet under klinkerne op.

Jeg er godt tilfreds med, at min søn på det punkt har lyttet til mine råd, og han har nu entreret med et VVS firma med et godt ry om at lægge gulvvarmen i det nye badeværelse. Det arbejde bliver udført i den kommende uge, og så kan vores søn gå i gang med støbningen og lægningen af klinker. Den slags arbejde har han prøvet før, så jeg er helt tryg ved, at han har valgt selv at udføre det.

Han køber alt, han skal bruge online, og hans kammerat sørger for LED lys i det nye badeværelse! Han sørger også for, at vi får LED lysarmaturer i garagen – se her: https://www.elvvs.dk/c/led-lysarmaturer-7385/