Nyt testamente – men hvor?

Ferie på afbetaling? Nej tak

Jeg har en god grund til at få lavet et testamente. Ja, misforstå mig ikke. Alle mennesker bør få lavet et testamente, så der ikke skabes splid i familien, når vi ikke er her mere. Et dødsbo kan blive kilde til konflikter mellem arvingerne. Så hvis det skal undgås, så kan et testamente være en rigtig god løsning.

Når jeg siger, at jeg har en god grund, så er det, fordi min familie bor i den anden ende af verdenen i forhold til, hvor jeg bor. Jeg har derfor ikke nogen grund til at tro, at de vil strides om mine efterladenskaber, når jeg går bort. Men jeg kender nogle mennesker om, hvem jeg ved, at de vil sætte pris på, at jeg giver dem noget af mig selv. Et minde om mig. Så det, vil jeg gerne fastsætte. Lovmæssigt.

Advokat i familieret

Jeg har talt med en advokat, som beskæftiger sig med familieret, og som har rigtig god erfaring med arveret og ovenikøbet i ’internationalt sammenhæng’. Han er meget forstående for mit ønske, men ville gerne lige undersøge, hvordan lovgivningen er i Danmark, inden vi kommer videre. Det har han fået lov til at bruge noget tid på.

Det kan nemlig være kompliceret med arveforholdene. Især her i landet, hvor jeg bor. Det kan tage rigtig lang tid at få afklaring og afgørelser. Hvis der ikke er et testamente, kan det faktisk tage mange år. Det vil jeg ikke udsætte nogen for. Jeg vil heller ikke udsætte nogen som helst for at skulle spilde en masse tid på at underskrive fuldmagter, jagte bureaukrati eller blot forsøge at få et svar fra de offentlige myndigheder. Derfor har jeg besluttet at lave et testamente. Jeg gør det i håbet om, at alle jeg efterlader, vil respektere det. Og at de vil respektere min mening.

Jeg har nogle rigtigt gode venner, som er gode til at komme og holde mig i hånden, når jeg er bange. For det er jeg. Jeg er syg og ved, at tiden, indtil jeg skal herfra, nærmer sig. De har været mine venner i rigtigt mange år, og jeg ved, hvad de drømmer om. Én af dem er faktisk advokat. Han er ikke specialist i familieret. Men han er god til at lytte, og han vil gerne hjælpe mig videre med udfordringen.

Det er nemlig en kæmpe udfordring at skulle lave et testamente. Mange følelser er i spil. Mange tanker flyver igennem hovedet. Og, mange minder danner rammen for, hvordan testamentet bliver. Ingen tvivl om det.

Mit ønske er, at testamentet bliver lavet, så jeg selv føler, at det, jeg giver videre, bliver delt ud på den bedste måde – dvs. de rigtige genstande, ejendomme, aktier mm kommer i de rigtige hænder.

Trygt advokatfirma

Jeg har ikke tænkt mig at dele hver og en eneste genstand ud – i stil med at de dyre tæpper skal x have, de store malerier skal y have osv. Jeg har tænkt mig, at jeg deler det op i store klumper. Fx at huset på øen skal z have – med alt, hvad der er i det, mine aktier skal overføres til n og så videre på den måde. Jeg håber, advokaten kan hjælpe mig og få det sat op snarest.

Jeg føler mig i hvert fald tryg ved dette advokatfirma: https://bjsj.dk/